40 инвалидни карти за безплатно паркиране в „синя зона” в Благоевград иззе само за седмица общинската охрана, 13 са на починали хора

40 невалидни карти на инвалиди за паркиране в „синя зона”, 13 от които на името на вече починали хора, останалите чужди или с изтекъл срок, са иззели в акция само за броени дни инспекторите от общинската охрана в Благоевград.

Масираните проверки на регламентираното безплатно паркиране в „синя зона” започнаха миналата седмица с апел към шофьорите, паркиращи на места за инвалиди, задължително да се легитимират, като показват талоните си на стюардите за справка. Рутинната наглед операция обаче довела до неочаквани резултати, а стюарди разказаха, че роднини на инвалиди, които са си отишли от този свят, продължават да ползват картите им за безплатно паркиране.

„Установяваме още, че доста от картите се ползват от деца, внуци или роднини на инвалида, без той да се транспортира с автомобила, което е незаконно“, обясни управителят на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов и добави: „Други са с изтекъл срок на годност, а собствениците им вече са с по-нисък от 50% ТЕЛК и нямат право на такава карта, но старата не е предадена в общината за унищожаване и продължават да я ползват, тъй като мастилото е избеляло от слънцето и срокът за валидност не се чете. С новия начин на печатна маркировка това вече няма как да стане“, обясни шефът на „Паркинги и гаражи“.

При констатиране на несъответствие между картата и водача стюардите сигнализират на общинската охрана за изземване на нелегитимния документ, информираха от кметството.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Факт

    Обикновено тези “инвалиди” карат доста скъпи коли. Едва ли могат истински инвалиди да си ги купят с добавките към пенсийките…Нали? Ама всички се правим, че не ги виждаме!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *