40 испанци долетяха в Петрич на впечатляваща сватба на Мария и Едуард, просълзиха ги със спомени за вълнуващи преживявания

Впечатляваща сватба вдигнаха край Петрич българката Мария Тилева, която е родом от село Първомай, и испанецът Едуард. Двамата се запознали преди 5 г. на парти с приятели и любовта им пламнала от пръв поглед. Тя напуснала България със семейството си едва 5-годишна и в момента е учителка по английски в гимназия в Молеруса. Той работи в администрацията на месарска фабрика. Когато решили да сключат брак, дори не се колебали къде да направят сватбата заради страстта на семейството на Едуард към пътешествията и опознаване на нови места.


Нито булката, нито младоженецът успели да излъчат кумове сред приятелите си с признанието, че всички са им еднакво близки, а и защото не се изискват свидетели при подписване на брак в Испания. Затова двамата виновници за празника делегирали ангажимента на всичките си приятели да организират церемонията и да са част от нея. 40 испанци долетели в Петрич за сватбата, а част от тях поели ролята на водещи на партито. Най-тежката задача да са преводачи се паднала на брата на булката Георги и на майка й Василка. Баба й Мария плакала от щастие, а испанците не я оставили на мира докато не издала рецептата си за питката, която специално омесила за сватбата.


Силно вълнуващо начало на празненството било дадено с българско хоро, на което се хванали всички сватбари, включително гостите от Испания, без значение дали могат, или не да го играят, като оформили голям кръг,  а гледката била впечатляваща. Една от лелите на Мария ги изненадала с подарък фолклорна програма на местен танцов състав и испанците не пропуснали да си направят солидна фотосесия с пременените в носии танцьори и тъпанджия.


Всички гости реагирали много емоционално на откровенията на приятелите на младоженците за преживени любопитни случки и общи истории, доказващи приятелството и обичта им. Цяла нощ те провокирали младоженците със забавни игри, а танците и забавата под ритъма на наполовина българска, наполовина испанска музика продължили до зори.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *