400 деца участваха в атлетическия празник „Звездите на Петрич“, събраха 3133 лв. за лечението на Йоана от с. Яворница

3133 лева събраха за лечението на Йоана Иванова от с. Яворница инициаторите на ІІІ общински коледен атлетически празник “Звездите на Петрич”. Близо 400 деца, подкрепяни от родителите си, се пуснаха в играта “Формула 1”, включваща различни елементи от леката атлетика и съревнованията с топка. Участниците бяха разделени в два възрастови сегмента – І-ІІ и ІІІ-ІV клас.

Преди старта на състезанието всички присъстващи си закупиха билети с номинал 5 лв. за благотворителната томбола, получиха торбичка с лакомства, а след успешния финал и грамота за участие. За нормалното протичане на игрите се грижеше специалният гост на турнира, петричката футболна прима Лиляна Костова, която помагаше и при предишното издание на надпреварата. Асистенти по трасето бяха лекоатлетическите таланти от СК “Звездите”, мероприятието откри зам. кметът Илияна Попова, която пожела успех на благородното начинание в помощ на Йоана. Едната от двете големи награди от томболата – марков велосипед, отиде при сина на петричкия международен съдия по борба Людмил Кандиларов – Емилиян.

“Благодаря на всички, които се отзоваха да помогнем на едно младо момиче в битката му за оздравяване. Емоционалната зареденост, положителното настроение и усмивките по лицата на участници и зрители бяха в основата на успеха на общата ни мисия”, коментира двигателят на проявата Анита Янкулова.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *