4028 учениците в община Сандански през новата учебна година, 305 първокласниците

305 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път тази година в община Сандански. Всички училища на територията на общината ще отворят врати за своите ученици на 15 септември при спазване на всички противоепидемични мерки и разпоредби на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката, заявиха от Общинската администрация в Сандански.

Тази година въпреки пандемията и трудностите във всички сфери училищата на територията на община Сандански, директори, учители, ученици и родители се адаптираха успешно към наложените промени и дистанционното обучение. Изпитанията на времето засилиха необходимостта от личната среща и затова всички очакват с нетърпение прекрачването на училищни праг.

Броят на учениците в община Сандански през учебната 2020-2021 г. е 4028, което е с 44 повече от предходната. От тях 305 са първокласници. Всички директори са организирали нормалното протичане на учебния процес, при спазване на противоепидемичните мерки съгласно насоките за избягване струпването на ученици, осигуряване на дезинфекционни препарати и готовност за дистанционно електронно обучение, ако е наложително.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *