44 карантинирани в община Кюстендил със заявка да пуснат бюлетина

44 души, които са под карантина заради Ковид-19, са изявили желание да гласуват с подвижна избирателна секция в община Кюстендил. 28 души със специални потребности също ще гласуват в подвижна избирателна секция, каза на пресконференция кметът Петър Паунов.

Във връзка с предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г. са осигурени всички необходими лични предпазни средства и дезинфектанти за избирателите и членовете на избирателните комисии, а периодично ще бъде почиствано и дезинфекцирано пред всяка една изборна секция.

Органите на МВР – Кюстендил и Общинска охрана ще осигурят пълен контрол и ще съблюдават за спазване на безопасна дистанция и правилното носене на маски съобразно въведения протокол от Министерството на здравеопазването.

Министърът на здравеопазването изпълни ангажимента си, като осигури необходимия брой ваксини за отваряне на т.нар. „зелен коридор“, който вече е факт. Всеки, който иска да се ваксинира с ваксината „AstraZeneca“, трябва да се запише предварително на телефон 078/55-82-02. Имунизациите се извършват всеки ден от 09:00 часа до 15:00 часа, включително събота и неделя.

„Призоваваме всички наши съграждани да спазват въведените противоепидемични мерки, за да гарантираме здравето и безопасността на всеки и в неделя да излязат и да гласуват”, заяви П. Паунов.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *