448 са бъдещите първокласници в община Дупница, 95 от тях не са в страната

Среща, инициирана от Регионално управление на образованието –  Кюстендил, с директорите на основните училища в Дупница и специалисти от Общинска администрация по повод предстоящия прием в 1-ви клас се проведе в сградата на общината. От срещата стана ясно, че броят на подлежащите за записване в 1-ви клас за учебната 2021/2022 година по данни на ГРАОН е 448 деца, от които в НЕИСПУО /Националната информационна система за предучилищно и училищно образование/ няма данни за 95 деца, което означава, че най-вероятно тези деца не се намират на територията на страната.

На срещата всеки от директорите посочи броя на паралелките, които ще утвърди за 1-ви клас предстоящата учебна година. Те са: в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ – 4 паралелки; ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – 3 паралелки; СУ „Свети Климент Охридски“ – 2 паралелки; ОУ „Неофит Рилски“ – 3 паралелки; ОУ „Евлоги Георгиев“ – 2 паралелки; ОУ „Христаки Павлович“ – 1 паралелка.

Училищният план-прием за предстоящата учебна година се утвърждава със заповед на директора, а в срок до 10 април се информира началникът на Регионалното управление на образованието и финансиращият орган за утвърдения училищен план-прием за предстоящата учебна година.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *