45 г. НЕ стигат – реши випуск ’73 на бившия Строителен в Благоевград и “наказа” с веселяшки спомени от ученическа екскурзия ректора на ЮЗУ Б. Юруков

45 години не стигат – до този генерален извод стигнаха възпитаниците на бившия Строителен техникум в Благоевград, които направиха през уикенда редовната, 9-а поред сбирка след завършването на училището, която организират на всеки 5 г.
Д-р Мария Кавданска, бизнесмените Георги Ганджов и Владимир Донков, преподавателите в ЮЗУ Димитър Ковачев и Борис Манов, бившият гл. счетоводител на болницата Калинка Ценкина, преподавателят във ВИАС Димитър Солунов, бившата данъчна Мария Парапунова и техните съученици се събраха в Благоевград без класния им г-н Турсунов, който се оказа на легло. Част от момчетата и момичетата пристигнаха от София, Пловдив и дори Бургас, но всички се явиха навреме за “първия звънец”, с който бе даден старт на купона.
Закъснение със строга забележка получи само ректорът на ЮЗУ Борислав Юруков, но в няколкото часа, в които го чакаха, съучениците му го “наказаха” с весели спомени с него от младежките им години – като например екскурзията до Плевенската панорама във II курс, когато Боби се появил с раница със сборник задачи по математика в нея и така самоотвержено се вглъбил в решаването им, че не разбрал нищо от обиколката на плевенските забележителности.
След веселяшката сбирка задружната паралелка “С-1” на Строителния, випуск 1973, взе категоричното решение занапред срещите да стават всяка година в началото на май, за да не се стига до нелепи ситуации да не могат да се познаят един друг. В духа на доброто старо време класът си спретна на място и лексикон с актуалните телефони, имейл адреси и впечатления от срещата, който занапред всяка година ще се актуализира.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *