45-та дружинка на благоевградско село направи сефтето на „пилешкия лов”, запалени авджии дадоха старт на новия сезон със запомнящи се софри

С отстреляни 50 гурулици и 20 пъдпъдъка ловците от 45-а дружинка към благоевградското с. Лисия дадоха старт на новия ловен сезон завчера. Групата от 26 души запалени авджии, предимно рилчани, се събра за първия разрешен лов на пернати за новия сезон  начело с председателя Бойко Каймакански, който към 11 часа обяви край на стрелбата и начало на веселбата. По традиция ловците се събраха на софра на агне и наредиха масите в двора на Ивайло Димитров от Рилци. Заради Богородичния пост не обявиха банкета за курбан, но вдигнаха наздравици за успешен сезон и добра слука.

Под навеса край параклиса „Св. Георги“ в Ризовска махала на с. Дъбрава, също на прясно агнешко, се събраха авджиите от 46-та дъбравска дружинка. 43-ма души от всички четири групи дойдоха на банкета за откриването на сезона и да си пожелаят добра слука .

Само най-запалените и по-млади ловци в община Благоевград излязоха с пушките на лов в първия ден на новия ловен сезон. Болшинството дружинки организираха сбирки на маса с тостове за здраве и успешен лов без инциденти.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *