48 часа неспирен купон събра стотици в Крупник на курбан на кукерската група и традиционния младежки събор

Над 48 часа купон превърна симитлийското село Крупник в центъра на веселбите в Югозапада през уикенда. Традиционният младежки събор в последната събота на август, продължение на някогашния миньорски събор в селото, бе с „генерална репетиция“ в петък вечерта – курбан на крупнишките кукери, едни от най-атрактивните в региона. Празникът събра над 500 кукери, фамилиите им и всички семейства, отворили вратите на домовете си за тях на Сурва.

Сред гостите бяха общинският кмет Апостол Апостолов и управниците на околните села, а отличните музиканти и изпълненията на Володя Стоянов накараха народа да вие хора до малките часове на нощта.

По традиция съборът бе предшестван от емоционална футболна среща на обновения терен в селото между ветераните на „Миньор“ /Брежани/ и „Левски“ /Крупник/. Мачът започна с минута мълчание в памет на Богдан Еленков, един от най-сърцатите крупничани, отявлен общественик, член на кукерската група и на футболния тим, издъхнал предната вечер.

Срещата бе доста оспорвана и макар домакините да се отсрамиха с един гол, забит в противниковата врата от Румен Руменов, не успяха да удържат мача, а основните виновници за загубата им бяха 75-годишният бивш футболист в „Б“ група Симеон Гьорев, който засрами с финтове, издръжливост и отлична спортна форма значително по-младите колеги на терена, и голмайсторът за гостите, местната легенда и топголмайстор в пиринската бундеслига Ангел Ковачев- Талашо.

Веднага след мача, независимо от резултата, кметицата Иванка Чакалска почерпи със скара момчетата за сериозните усилия на терена. Вечерта цялото село се изсипа на площада и отново хората и наздравиците продължиха и след полунощ.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *