5 вида болка, причинена от негативни емоции

Не всяко физическо неразположение на тялото е причинено от болести и травми. Понякога болката в различните части на тялото може да се появи заради дехидратация, но и да е вследствие на някакви негативни емоции, които човек е претърпял.

Ако се чудите на какво се дължи мигрената или неприятното усещане в кръста, помислете какво ви тревожи и се опитайте да се отървете от него.

Ето няколко вида болка, които се дължат на неприятни емоции:

1. Главоболие

Много хора работят под стрес и напрежение всеки ден. Затова главоболието често ги съпътства. Ако човек си вземе кратка почивка – излезе на чист въздух, разходи се в парка или направи нещо, с което да се успокои тя бързо ще отмине. Повечето обаче прибягват до болкоуспокояващи, а те не са необходими и може да не помогнат.

В случай, че сте напрегнати и имате някакви проблеми, направете нещо, с което да релаксирате вместо да пиете хапчета.

2. Болка във врата

Установено е, че тя се появява при раздяла или трудно приключване на връзката с някого, на когото човек държи. Също така това неразположение се свързва с невъзможността да забравиш някого, който е бил част от живота ти.

Според психолози, когато човек страда по бивше гадже или близък човек, когото е изгубил, този вид болка може да му пречи на ежедневните дейности. Не се ли настрои по-положително, тя ще го „тормози“ от време на време.

3. Болка в раменете

Така нареченото емоционално блокиране може да причини тъпата болка в тази част на тялото. То се появява, когато човек се тревожи с някого, който го притеснява и стресира. При връзки с токсични хора тази болка е много често срещана.

Когато имате този проблем, трябва да помислите кои са най-близките ви и от кои ви е писнало. Със сигурност има поне 2-3 лица, които ви използват и отегчават с непрестанните си претенции. Вместо да се напрягате с техните проблеми, по-добре не контактувайте с тях.

4. Болка в гърба

Когато не получите подкрепата, която сте очаквали от хора, на които много държите, тогава се появява този дискомфорт. Болката може да е по-силна при хора, които са твърде самотни или току-що са били предадени от човек от близкото им обкръжение.

Единственият начин да се отървете от тази болка е да забравите за станалото или да прекратите взаимоотношенията с тези хора, като поговорите за станалото очи в очи.

5. Болка в кръста

Не само неудобният стол и натоварването на работното място може да доведат до това неприятно усещане. Психолози са на мнение, че понякога прекалено голямата тревожност може да го причини. Колкото и странно да звучи, хората, които имат затруднения с плащането на сметки и все нямат пари, усещат болка в кръста. Терзанията им коя сметка да платят по-напред или как ще върнат взетите назаем пари, води до натрупване на напрежение в тази част на тялото.

За да се разделите с тази неприятна болка, опитайте се да си приоритизирате работата и разпределите по-добре парите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *