5-годишен плувец от Благоевград заслужи специален трофей в VІІ издание на международния турнир „GD Cup”

5-годишният плувец на домакините от „GD Sport” Алекс Иванов заслужи специален трофей в VІІ издание на международния детски турнир „GD Cup” в Благоевград. Малчуганът се състезава сред по-големите с 1 г., но регистрира отлични резултати, които му позволиха да спечели сребро на 50 метра свободен стил и бронз на 50 м гръб. Купата му връчи клубният президент и треньор Екатерина Георгиева.

Проявата се превърна в малък празник за родители и гости на закрития плувен комплекс в областния център на Пиринско. В басейна с олимпийски размери се съревноваваха предимно момичета и момчета, родени след 2008 г., а малцината по-големи бяха без стаж в държавните първенства за подрастващи. Откроиха се Петър Шопов, Петра Захариева, която е сестра на многократната държавна шампионка и рекордьорка при 12-годишните Калина Захариева, Мария Павлова и Даная Стоянова. Всеки от участниците получи сувенирен медал, а призьорите отделно се окичиха и с отличия от благороден метал, съответстващ на класиранията им на почетната стълбичка.

„Идеята на турнира е да въведем в състезателна обстановка децата, които все още не са сред изявените ни имена и обичащите да плуват. Умишлено ограничихме броя на отборите и числеността на състезателите, за да има повече ред и за да не претъпкваме зоните около басейна. Тъкмо затова нямаше и представители на съгражданите от „Пирин“, на които предстои собствен турнир. И те като нас са много, затова се разбрахме така с колегите“, коментира Ек. Георгиева.

В седмия „GD Cup” се включиха 211 плувци на „GD Sport“, „Вихрен“, „Сандански“, ЦСКА, „Левски“, „Олимпик“ /Битоля/ и „Челичини“ /Щип/.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *