5 грешки при хранене, които пречат да отслабнете

Kогато се опитват да отслабнат, хората спазват различни режими и диети. Но има някои ключови храни, от които не бива да се лишавате, на каквато и диета да се подлагате. Както и има такива, с които не бива да прекалявате, дори да са позволени в режима, който спазвате. Ето кои грешки при храненето пречат да свалите килогармите.

Изпускате закуска

Сигурно много пъти сте чували, че закуската е най-важното хранене за деня, и това не е лъжа. Не бива да я пропускате. Закуската ви дава енергия, зарежда ви със сили за деня и така вие ще може да се справяте по-лесно със задълженията си и няма да огладнявате толкова много. Тя засища и е важно да хапнете нещо сутрин, а не да вършите работа на гладно. Най-добре е закуската да е богата на протеин.

Хапвате прекалено често между храненията

Често се случва да огладнявате много между закуска и обяд или между обяд и вечеря. Следобедната закуска е полезна, но трябва да се спрете на здравословни храни, които не са много калорични. А ако огладнявате между закуска и обяд, това е защото закуската не е била питателна. Не яжте вафли, кроасани и снаксове между основните хранения, заложете на кисело мляко, плодове, ядки.

Ядете прекалено много храни с ниско съдържание на мазнини

Някои хора толкова се обсебват от нискомазнинната диета, че поемат почти само храни с много ниско съдържание на мазнини. Това не е хубаво, тъй като има добри мазнини, които са полезни за организма. А и ако ядете храни с ниско съдържание на мазнини, вие ще хапвате по-голямо количество от тях, защото не се засищате и така ще поемате същите калории, каквито и когато ядете храни с по-голямо съдържание на мазнини.

Избягвате водата

Ако пропускате често да пиете вода, вие трупате излишни килограми. Водата е ключова за много от функциите на организма и,като цяло, за неговото добро състояние. Ако не пиете достатъчно вода, метаболизмът се забавя и вие се подувате. А и често гладът е бъркан със жажда и затова се тъпчете. Препоръчително е да пиете поне 8 чаши вода на ден.

Избягвате млечни продукти

Много хора смятат, че трябва да избягват млечните продукти, когато са на диета.  Вярно е, че някои сирена и кашкавали могат да бъдат по-калорично, но е груба грешка напълно да изключвате тях и прясното мляко от диетата си. Млечните продукти са пълни с калций, който е нужен на организма и също има способността да забързва метаболизма.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *