5 задължителни продукта за есента и зимата

Навън става все по-студено и кожата ви ще се нуждае от по-специална грижа. През есента винаги трябва да имате под ръка няколко определени козметични продукти. Ето и кои са те, според Female First. 

1. Балсам за устни

Сухите и напукани устни е един от най-често срещаните проблеми пред студените месеци. Балсамът за устни овлажнява, омекотява, успокоява дразненето и придава блясък.

2. Овлажнител

Кожата също страда сериозно от  ниските температури, може да стане суха, груба, зачервена. Затова трябва да използвате овлажнител за кожа поне по 2 пъти на ден.

3. Балсам за коса

Ако често третирате косата с преса, маша и т.н., знаете, че това я прави по-суха и води до появата на цъфнали връхчета. Студът обаче има същото въздействие върху косата. Нанасяйте балсам редовно, за да е тя по-мека и лъскава.

4. Крем за ръце

Освен овлажнител, трябва да нанасяте и крем за ръце. Намерете този крем, който е най-подходящ за вашата кожа. Иначе рискувате ръцете ви да са напукани, дори да кървят, а кожата да е раздразнена и груба.

Почистете кожата на лицето с газирана вода

5. Витамини

Дните вече са по-кратки, слънцето се показва за малко или не се показва въобще, което значи, че си набавяме по-малко витамин D. През зимата е задължително да приемате витамини, просто се консултирайте с лекар, за да разберете от кои точно се нуждае най-много организма ви.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *