5 знака, че сте готови да скъсате с партньора си

Прекратяването на сериозна връзка не е лесна задача. Може да ви отнеме известно време преди да се решите на подобна стъпка. Това е нормално. Някои раздели са по-лесни от други. Всичко зависи от самата връзка и причината за въпросната раздяла. Понякога нещата не са толкова прости, за да кажеш: „Ами вече не те обичам”. Възможно е да обичате партньора си, но да трябва да се разделите с него за доброто и на двама ви (обикновено когато нещо важно липсва във връзката).

Ето и 5 знака, че вече сте готови да сложите край на отношенията си с половинката:

1. Всичките ви разговори завършват със скандал

Най-ясният знак, че е време да се разделите, е, когато вече не сте щастливи с партньора си (или направо сте нещастни). Ако всичките ви разговори предизвикват караници, това е силен индикатор, че връзката ви е в задънена улица. Все пак отношенията трябва да се градят на добра комуникация.

2. Спрели сте да правите секс

Ако сексът във връзката ви се е превърнал в мираж, то нещата помежду ви са към своя край. Сексуалното привличане, разбира се, не е най-важната част от една връзка. Важно е да бъдете привлечени от партньора си и интелектуално, и емоционално. Все пак, ако и двамата сте загубили сексуалното си желание един към друг, вие постепенно ще охладнеете и ще се отдалечите и на другите две нива.

3. Уважението отсъства от връзката ви

Липсата на уважение по между ви може да се прояви по много начини. Чрез нежелание за поемане на отговорности, чрез нежелание за компромиси, или в незачитане на желанията и нуждите на другия. Ако наблюдавате, че във връзката ви от доста време липсва уважение, от едната или и от двете страни, това е знак, че трябва да се ориентирате в друга посока.

4. Прекарвате повече време с приятелите си, отколкото един с друг

Ако от известно време прекарвате минимално време с половинката си, предпочитайки компанията на приятелите си (особено, ако това важи и за партньора ви), то ясно е, че в дома ви има напрежение, от което гледате да избягате. Видимо е, че не сте щастливи един с друг и търсите разнообразие извън връзката.

5. Нямате обща визия за бъдещето си като двойка

Ако с партньорът ви не можете да стигнете до консенсус за общото ви бъдеще, особено по отношение на по-важните теми и решения (създаване на семейство и деца), това няма да доведе до никъде. Експертите съветват да не стоите повече от 18 месеца в една връзка, ако не виждате някакво потвърждение, че отношенията ви с партньора имат бъдеще. В противен случай просто губите времето си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *