5-има работници в шивашки цех в Дупница с коронавирус

5-има работници от общо 10 изследвани за коронавирус в шивашки цех в Дупница са с положителен тест. Един от работниците е настанен за лечение в отделението за коронавирус в общинската болница в Дупница, останалите са у дома под карантина.

Вчера са тествани още 5 жени от цеха, но техните резултати все още не са готови. С PCR тестове ще бъдат изследвани и останалите в шивашката фирма. Помещението веднага е дезинфекцирано.

Любопитното е, че PCR тестът на собственика на цеха и съпругата му след връщане от море в Гърция е положителен за Ковид-19. Контролната проба обаче е отрицателна. Въпреки това те са под карантина.

Седем са установените през последното денонощие нови случаи с Covid-19 в Кюстендилска област. Положителни проби са дали шест лица от община Дупница и едно от община Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.

Хоспитализирани в Ковид отделението на общинската болница в град Дупница са вече шест лица. Един от пациентите продължава да бъде на кислородна терапия, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

Двама са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Единият е 41-годишен мъж, който е в крайно тежко състояние и е интубиран на апаратна вентилация млад човек. В отделението е настанена и 50-годишна жена, също в тежко състояние. Лекарят от Босилеград, който работи в Спешния център в Кюстендил и беше с положителна проба за Covid-19, се e възстановил и е изписан. Медикът се е прибрал у дома в Босилеград и е в болнични.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *