5 минути за влизане в Гърция през Кулата, от утре няма да пускат сърби

Десетина коли има на влизане в Гърция на ГКПП Кулата. Преминаването през пункта става за няколко минути. Гръцките власти избирателно искат персоналните кодове на някои туристи, но дори и не ги пускат през четец, споделиха пътуващи българи.

Вчера до ранния следобед опашката стигаше до 15 км, а пътуващите чакаха по 4-5 часа за влизане в Гърция. В колоната имаше много сръбски и румънски туристи. На сръбските пътници гръцките власти правеха пълна проверка, подлагаха и на тестване за коронавирус доста от влизащите сърби.

Според сръбския сайт “Новости” от утре в 6 ч сутринта Гърция спира влизането на сърби на своя територия като вероятната причина е увеличеният брой на заразени с коронавирус в Сърбия. Тези, които вече са на почивка на Бяло море, ще могат да останат до края на планирания си престой, пише 24 часа. Досега сърбите влизаха в Гърция през ГКПП Кулата.

От утре в Белград голямата спортна зала “Арена” ще бъде преоборудвана в полева болница с 500 легла, защото болниците са препълнени, а заразените продължават да се увеличават.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *