Топ теми

5 мита за отношенията, които са пълни глупости

В много книги и филми връзките между мъжете и жените са доста идеалистични. Принц, който идва на бял кон, цветя, романтика, щастливи мигове, семейна къща, в която няма караници …. Да ама не. В реалния живот отношенията никога не са толкова безоблачни, а истинската любов е по-скоро илюзия. Когато двама души се харесат, започват да се срещат по-често и в един момент заживяват заедно. Много хора са на мнение, че едва ли не обвързването означава край на купоните и излизанията с добри приятели. Но това въобще не е така. За да има хармония в отношенията между партньорите, е добре те да си запазят някакво лично пространство. Казват, че когато наистина обичаш, трябва да приемаш както предимствата, така и недостатъците на човека до себе си. Имайки предвид това твърдение, ето няколко мита за връзките и любовта, които са пълни глупости и лесно могат да бъдат развенчани.

1. Всяка връзка започва със страст
Колкото и да ви е трудно да повярвате, не всяка връзка се основава на страст и силни чувства между партньорите. При някои двойки в началото има само взаимни симпатии, а страстта идва на доста по-късен етап. Ако се чувствате комфортно и сигурно с партньора си в момента, то вие сте на правилния път. Важно е разбирателството и доверието между двамата. Когато постигнете това с половинката си, започва истинската пламенна и страстна връзка, твърдят специалисти.

2. Ключът към щастието е винаги да бъдете заедно
Който ви е казал, че постоянно трябва да сте около гаджето си, ви е излъгал. Ако правите всичко заедно с половинката си,  знайте, че съвсем скоро ще си омръзнете. Както стана ясно, доверието трябва да е основен елемент във връзката. Излизайте двамата, но давайте и “въздух” на вашите отношения като го правите и поотделно. В тази връзка е много важно като се обвържете, да продължите да поддържате контактите с вашите приятели. Всеки има своите интереси и хобита, които може да развива в свободното време. Дръжте ревността надалече и уважавайте личното пространство на другия.

3. Веселите двойки винаги са влюбени
Сигурно си давате за пример съседите, които постоянно се държат за ръце, ходят навсякъде заедно и изглеждат толкова щастливи. Но това може да бъде просто показност за пред хората, а вътре в дома те да имат същите проблеми като вашите. Всеки един от нас има свой собствен характер и е нормално възгледите му с другите да не съвпадат. Това, че някоя двойка постоянно парадира с щастието си, не означава, че е влюбена.  Според семейни психолози, двойките, при които няма никакви спорове, се разпадат много по-бързо отколкото при останалите.

4. Същите интереси означават съвършена любов
Чували ли сте, че противоположностите привличат? Тогава защо някои твърдят, че хората, които споделят едни и същи интереси, си пасват идеално? Представете си, че имате едно и също хоби с партньора, слушате същата музика или гледате  еднакви телевизионни канали. Няма как и двамата да сте на едно и също мнение по всички въпроси. Специалисти насърчават мъжете и жените да уважават интересите на другите и не му натрапват своите на 100%. Тогава връзката е много по-интересна.

5. Трябва да обичате приятелите и роднините на партньора си, за да сте щастливи
Истината е, че това не е съвсем така. Всеки има приятели и роднини, които не се харесват от половинката му и съответно тя отбягва да общува с тях. Вместо да се ядосвате, че той се държи по този начин, опитайте да го разберете и престанете да го принуждавате да направи обратното. Просто приемете, че не може да угодите на всички около вас. Уважавайте на първо място партньора си, с който ще прекарате остатъка от своя живот.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *