5 начина да облекчите болката при ишиас без лекарства

Случвало ли ви се е да изпитвате болка в таза и тя да пропълзява по задните части и дори да обхваща горната част на бедрата? Ако е така, може би имате възпаление на нервите в тази област или ишиас. Смята се, че близо половината население има подобни оплаквания. И ако сте от тези хора, които искат да опитат сами да подобрят състоянието без лекарства, вижте някои съвети, които ще са ви полезни.

1. Йога
Практиките по йога доказано облекчават подобни състояния. Можете да опитате една от най-лесните асани в йога – Котка-Крава. Просто застанете на четири крака, като коленете са разтворени на ширината на раменете. С издишане вдигнете глава нагоре и огънете внимателно гръбнака. Оставете брадичката да води. Задръжте няколко секунди и след това с издишане наведете глава към ключицата, като огънете гръбнака нагоре. Повторете 5-7 пъти.
Асана, която може да ви помогне, е комбинация между Сфинкс и Лъв. Отпуснете тялото на земята, като поставите лактите в една линия с раменете и отпуснете предмишниците на пода. Вдишайте, отворете широко уста и с издишане изплезете език и погледнете нагоре към веждите. Повторете 5-7 пъти.

2. Топло-студено
Ако сложите студен компрес, ще облекчите болката набързо. Ако обаче търсите бързо облекчение, съчетайте го с топла баня след това. Смята се, че топлата вода подобрява кръвообращението. Ако можете да си вземете вана, би било още по-добре от душ.

3. Лечебен масаж
Тук не говорим просто за масаж в козметичен салон. Най-добре се доверете на обучен кинезитерапевт. Колкото и да е странно, проверете за сертификат или друго доказателство, че се оставяте в ръцете на професионалист. Опитайте с масажи 2-3 пъти седмично като за начало, после разредете до веднъж седмично.

4. Акупунктура
Акупунктурата е известна с полезните си свойства. За съжаление тези процедури не са по възможностите на всеки. Също така специалисти има само в големите градове. Ако обаче за вас това не е проблем, опитайте акупунктура за справяне с болките в таза.

5. Наспивайте се! Без изключения!
Продължителният сън е ключов за облекчаване на болките в таза. Затова не правете компромис и спете по 7-8 часа дневно, за да има възможност всеки ден тялото ви да се възстановява от натоварването. Помислете дали можете да инвестирате в качествен матрак и подходяща възглавница, които да ви осигурят правилна поза на тялото през цялото време.

6. Не стойте твърде дълго седнали
Ако прекарвате целия ден в офиса на стол, намирайте начини да се изправите и раздвижвате поне на всеки 90 минути. Ставайте, навеждайте се, завъртайте леко торса на двете страни. Намерете начин да събудите физическото си тяло. Следвайте този съвет и ще забележите облекчение на болките в таза след около 2 седмици.

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *