5 неща, които се случват, ако пиете алкохол по време на цикъл

Сигурно ви се е случвало да пиете алкохол по време на цикъл, дори да знаете, че не е препоръчително. Ако сте с лек цикъл – не кървите много и не изпитвате големи болки, вероятно не сте забелязали проблем. Но при момичетата с по-тежка и обилна менструация, алкохолът може да повлияе зле. Ето и какви са ефектите му в такъв период, според “Elite Daily”.

1. Нередовен цикъл

Ако често пиете малко преди цикъл или по време на цикъл, може той да стане нередовен – да ви закъснява, да ви дойде по-рано или в някои месеци изобщо да не ви идва. Това става, защото алкохолът повишава нивата на хормоните естроген и тестостерон.

2. Усилва болката

Ако пиете прекалено много на някое парти, по принцип може на другата сутрин да имате стомашни крампи. Това се случва на много хора. А при момичетата с болезнен цикъл – болките ще са два пъти по-силни, ако са пили много. Алкохолът води до дехидратация, а когато сме дехидратирани, сме по-податливи на стомашни крампи.

3. Засилва ПМС

Предменструалните симптоми са ужасни – подуване на корема, болки в гърдите, главоболие, смяна на настроението, нервност. Алкохолът може само да подсили действието им, твърдят специалисти.

4. Понижава нивото на магнезия

Нивата на магнезия в организма се променят, когато сте в цикъл – те падат. Алкохолът ще стимулира това и ще ги направи още по-ниски. Колкото по-ниски са нивата на магнезия, толкова по-ниска е и кръвната захар. Това води до глад за сладко и раздразнителност. Ще бъдете и по-изтощени.

5. Ставате по-емоционални

Алкохолните напитки повишават нивото на хормона естроген. Това значи, че ще станете по-емоционални, ако препиете. Може да се разстройвате от дребни неща и да премисляте много всичко, което ви се случва.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *