5 опасни магнитни бури ни удрят до края на месеца

Пет магнитни бури ще ни ударят до края на месеца. Всяка следваща ще е по-силна. Доминото от магнитни бури всъщност започна на 2 август, но тогава слънчевото изригване на слабо и повечето хора изобщо не усетиха въздействието му.

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни, пише standartnews. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Оказват негативно влияние и върху самочувствието на някои хора.

С по-голяма сила ще е магнитната буря на 10 август. На 13-ти и 14-ти – ще се появят слаби влияния, докато на 21-ви и 22-ри ще има силна буря, която ще продължи повече от 24 часа. Последната се очаква на 29 август.

По правило хората, на които им влияят магнитните бури, имат главоболие, вдигат кръвното налягане, умората се проявява без особена причина, възниква болка в мускулите и ставите и сънят е нарушен.

Често всичко е придружено от лошо настроение и депресивно състояние. Хората се дразнят на близките си без повод, в резултат на което възникват кавги.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *