5 признака, че пералнята ви е пред разваляне

Пералнята се е превърнала в помощник номер едно в нашето ежедневие. Кой би искал да пере всичко на ръка, както е било в миналото. Представете си какво усилие и ресурс биха били изразходвани, ако перете ръчно пердетата си, зимните си дрехи, спалното си бельо, все обемни тъкани, пише Az-jenata.bg.

Ако се вслушате в признаците, които пералнята ви проявява, може да разберете дали е време да я ремонтирате или да си търсите нова. Повечето технически неизправности могат да бъдат отстранени, но ако машината показва повече от един признак от изброените по-долу, вероятно ще трябва да се замислите да си купите нова, за да не ви изненада неподготвени.

Издава шумни и необичайни звуци

Барабанът на пералнята ви издава ли звуци, сякаш наистина някой го удря или той самият се удря в ламарините отстрани? Това може да е сигнал, че лагерите и ремъците му са за смяна. Има вероятност и барабанът да се е откачил. Ще познаете по това дали дрехите ви са отцедени накрая или не. При такава повреда обикновено центрофугата не действа.

Използва прекалено много или твърде малко вода

Това може да се окаже сериозен проблем. Възможно е да има теч отнякъде, а е възможно и да има неизправност, свързана с програматора, който не изчислява добре необходимостта от количество вода при дадена програма. Ако той се е развалил, това обикновено е скъпа част, която ви поставя пред дилема дали да не си купите направо нова пералня.

Не пере дрехите добре

Ако дрехите излизат мръсни от пералнята, машината вероятно е за смяна. Това е сигурно, ако се налага да пускате повече от един цикъл на пране, за да приведете дрехите си в що-годе приличен вид.

Постоянно претоварвате пералнята

Ако не се отнасяте с употребата на пералнята с необходимото внимание, тя ще се развали много преди животът ѝ да е на финала си. Претоварването на машината съкращава експлоатационната продължителност, заради което ще се окажете в непредвидени разходи.

Лоша миризма

Ако от пералнята и изпраните дрехи се носи неприятна миризма на мръсно, това обикновено не е голям проблем, а се касае до запушен канал или дренаж. Отворете на съответното място и проверете дали някой чорап не е запушил тръбите, което да задържа мръсотия.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *