HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

5 признака, че скоро ще ви се спука апандисита

Повечето хора са много добре запознати с обичайните проблеми със стомаха, като запек или диария. Най-вероятно имате опит и с хранително отравяне или стомашен вирус. Апандиситът се проявява по-рядко, но все пак засяга около 5% от населението, така че е най-добре да се научите да го признаете по-рано, пише zajenata.bg.

Ако не отидем на спешна помощ, възпаленият апендикс може да се спука, което е изключително опасно!

Ето пет признаци, които ще ви помогнат да разберете, дали имате възпален апандесит:

1. Стомахът боли толкова много, както никога преди

Обикновено причинява остра болка и апендицитът засяга част от пъпа към долната част на корема. Това не означава, че може да се спука всеки момент, но най-добре е да се направи томография.

Ако ходите и при движение чувствате особено болезнен корем, кашляте и се будите, това може да е признак на възпаление на цялата коремна стена. Това е изключително опасно състояние, което означава, че апандеситът е на път да се спука, или да се пръсне. Не се бавете, обадете се на бърза помощ!

2. Имате гадене, повръщане и липса на апетит.

Тези симптоми не е задължително да става въпрос за апендицит и не винаги се появяват. Но ако коремните болки са придружена от гадене, по-добре да се провери.

Възпалението на апандесит понякога се отразява на цялата стомашно-чревната система, водещо до гадене и повръщане.

3. По-често от обикновено отивате до тоалетната.

При някои хора, апандеситът е сравнително ниско, близо до пикочния мехур. А контакт между двете тела раздразнява пикочния мехур и го възпалява.

В резултат на това, често искате да използвате тоалетната и ви боли при уриниране. Само по себе си, болезнено уриниране обикновено говори за инфекции на пикочните пътища, но в комбинация с коремна болка може да бъде признак на апендицит.

4. Имате треска.

Температура и имате треска. Предполага възпалителни процеси в организма. При възпаление на тялото, апандиситът реагира, като генерира различни вещества, които се проявяват под формата на локална болка и симптоми като температура и втрисане. Ако болката в стомаха, а температурата расте, обадете се на Вашия лекар!

5. Имате замаяност и дезориентация.

Ако имате объркване и дезориентация, това означава, че инфекцията се влошава и може би е попаднала в кръвта, което е много опасно. Нищо не се случва в мозъка. Просто тялото изразходва много ресурси, включително и кислород, за да се бори с инфекцията, и за мозъка не са достатъчни.

По-добре е да ви няма нищо и да се прегледате, отколкото да ви има нещо и да не отивате на преглед.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *