5 причини да не изхвърляте банановите обелки

Най-логичното нещо, което правим с обелката от банан, е да я изхвърлим в кофата за боклук, но истината е, че не трябва да бързаме да го правим. Оказва се, че корите на бананите имат редица чудодейни свойства, за които не сме предполагали.

Кората на банана може да бъде използвана както в кухнята, като почистващ продукт, така и като част от ежедневните ви разкрасителни процедури.

Вижте 5 вълшебни свойства на банановите обелки:

1. Спомагат за намаляването на акнето. Обелките на банана съдържат витамин C и E, както и калий, цинк и желязо. Тези съставки могат да успокоят локална инфекция и да намалят появата на пъпки.

2. Спомагат за намаляването на видимите бръчки. Наличието на витамин C и антиоксиданти спомагат за изглаждането на бръчките.

3. Могат да полират приборите и бижутата ви. Калият в кората спомага за почистването на металните предмети.

4. Избелват зъбите. Калият спомага и за премахването на жълтите петна, които се получават от консумацията на храни и напитки като кафе, боровинки и малини.

5. Намаляват болката в главата. Ако търсите природен начин за облекчаване на главоболието, сложете обелка от банан на челото си или в задната част на врата, за да облекчите симптомите!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *