5 сигнала, че може да ви уволнят

Лоялността на някои хора се възнаграждава понякога, но работодателите често се възползват максимално от всеотдайните служители и накрая внезапно ги уволняват.

Ако работите съвестно, но шефът  ви прилага една или повече от следните пет тактики спрямо вас, може би е време да се замислите дали няма да бъдете уволнен:

1. Неизпълнени обещания за повишения

По време на процеса на прегледа на ефективността мениджърите обещават издигане, но подчертават: “Чакам просто одобрение от HR-а”.  Въпреки че от HR-а работят в тясно сътрудничество с преките ръководители, повишението не е напълно гарантирано. Дори по-лошо – лоялните служители много често се озовават в ситуация  да изпълняват повече работа без бонуси или признание.

2. Компенсации, които никога не стигат до вас

Ако мениджмънтът ви обещава компенсации – парични или в друг вид, но те не стигат до вас, това означава, че може би се готвят да ви дръпнат килимчето под краката. Обичайните извинения, разбира се, са несъгласуваност с HR-а или бюджетни ограничения.

3. Фирмата наема хора отвън

Въпреки че повечето компании се кълнат, че тяхна практика е да интервюират първо вътрешните хора за свободни позиции, това често не се случва. Обикновено външните хора са по-желани.

4. Пренебрегвани сте многократно за сложни проекти или допълнителна отговорност

Чудили ли сте се защо един колега получава един проект или позиция вместо вас? Размишлявали ли сте по този въпрос много пъти? Да, обикновено не вие сте избраният да ръководи отговорните проекти, а причините може да са много. Последствията обаче често са едни и същи – освобождаване от работа.

5. Получавате само потупване по гърба, а не бонуси

Тези служители получават пословичното потупване по гърба, но не са възнаградени за своята лоялност с бонуси, допълнителни материални стимули или обучения.  Ако срещате тези признаци твърде често във вашата компания, е време да се огледате наоколо за нещо ново.marica

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *