5 странни хазартни закона от САЩ

САЩ се гордеят с достойнството, независимостта и свободата си, но наред със своите национални ценности притежават и не малко странни и необичайни закони.

Знаете ли, че в Аризона е незаконно магаре да спи във вана? Или че в Южна Дакота е забранен сънят в мандра?

Причудливите закони обхващат много области, включително и хазарта, ето защо ви представяме една своеобразна класация от Топ 5.

# 5. Бингото в Северна Каролина

Северна Каролина позволява на благотворителните организации да провеждат бинго игри за набиране на средства, но с определени правила.

Според едно от тях всяка бинго сесия не може да трае повече от 5 часа. Освен това е незаконно провеждането на повече от два турнира в една седмица или в два последователни дни.

Не е ясно откъде идва законът, но явно в Северна Каролина смятат, че бингото става доста скучно след петия час дори и за най-издръжливите.

# 4. За хазартните загуби в Кентъки

Известен като „Закон за възстановяване на загубата“, уставът позволява на всеки комарджия, загубил повече от 5 долара, да съди победителя и то до три пъти повече от своята загуба. Ако губещият не съди победителя в рамките на 6 месеца, всеки може да го направи от негово име, стига да е до 5 години.

Дали хората умишлено са губели на покер и колко приятелства е съсипал законът през годините, можем само да предполагаме.

#3. Доминото и Алабама

Ако често ровите в интернет, може да научите, че в Алабама доминото в неделя е нелегално.

Точната формулировка на закона гласи, че в неделя е забранено„всяко участие в стрелба, лов, игри, карти или състезания“ и е част от наредба, посветена на последния ден от седмицата, според която дори децата могат да забравят за „Не се сърди човече“или надпревари помежду си в двора.

Забраната произтича от идеята да не се работи в неделя, но днес десетки фирми всяка седмица я нарушават, защото времената са напълно различни от онези, в които е била написана.

# 2. Хазартът в Западна Вирджиния

Планинският щат има цял раздел всвоите хазартни закони за местата, на коитотой е законен.

Хазартът не е легален в хотели и таверни в Западна Вирджиния, и още по-странно –в техните външни тоалетни.Ако собственикът им съзнателно подмине това правило, го очаква до четири месеца затвор,глоба в размер на 100 долара и загуба на бизнес лиценз.

Явно в даден момент в Западна Вирджиния е имало достатъчно хора, които играят хазарт в тоалетни, за дасе създаде закон, който да се справи с това поведение.

#1. Дамите в Оклахома

Този закон определено е един от най-странните и според него в Шултер, Оклахома, е незаконно жените да залагат по бельо, увити в кърпа или голи.

Тук възникват няколко въпроса. Как хазартът по бельо става толкова значим, че да изиска закон?Могат ли жените да залагат по пижама или в йога панталони? Разрешено ли е мъжете да играят голи?

Но някои въпроси е по-добре да оставим без отговор.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *