5-те най-добри естествени билки за женско здраве

Често пъти можем да не взимаме веднага, а да пробваме с онова, което земята ни дава естествено, което може понякога да бъде много полезно.

 Много хора правят това и първо се опитват да се лекуват естествено първо, а наличието на тези лекарства на ръка го прави лесно.

Опитай! Но не забравяйте, че всяко тяло е различно, изключително сложно и постоянно се променя. Ако усетите, че нещо не е наред или бихте оценили симптомите си като повече от обикновен дискомфорт, моля, потърсете лечение от лекар, за да се уверите, че всичко е наред.

Сега ще покажем 5-те най-добри билки за една жена, според здравословният сайт Билка Бг.

1. Джинджифил

Използвайте го за: Гадене и повръщане или разстроен стомах

Как работи? Джинджифилът действа като антиспазматичен (забавя чревния тракт), когато е раздразнен и свивт – което е причината за гадене и повръщане, както и намалява производството на газове – той помага за премахването на тези причини и проблеми.

Приемете го така: Приемането на супена лъжица джинджифилов сироп достатъчно. Уверете се, че купувате чиста билка, а не някаква смесица от различни. Той върши отлична работа, като помага на стомаха и червата и хората забелязват моментално облекчение, когато те боли стомах. Можете също да пиете пресен и натурален чай от джинджифил или да дъвчете кристализираните джинджифилови дъвки. Внимавайте с преработените захарни дъвки – колкото по-сурови и цели, толкова по-добре.

2. Мента

Използвайте я за : Подуване и газове

Как работи? Подобно на джинджифила, ментата е и антиспазматичен и чревен релаксант. Добре е и при гадене и повръщане. Ментата работи, като позволява на храната, погълнатия въздух или натрупания газ да преминава през червата по-лесно – освобождава ви от болезнено издуване и газове по-бързо, отколкото ако оставите сами.

Вземете я така: Дъвчете листа от мента (или две). Дъвченето на свежи листа от мента и след това поглъщането е мощен начин да използвате тази мощна билка. Можете също така да пиете пресен и натурален чай от мента.

3. Chaste Tree Berry (известен още като Vitex)

Използвайте я за : Разстройство на настроението и раздразнителност, свързана с периода

Как работи? Смята се, че Витекс балансира хормоните. Някои изследвания казват, че витекс намалява секрецията на хормон, наречен пролактин, и работи за изравняване на високите нива на естроген и прогестерон, които се увеличават и намаляват по време на цикъла ви. Намаляването на хормоналните „промени“ намалява промените в настроението и прави това време на месеца малко по-лесно. Той е много полезен особено за жените, според За Нея

4. Червен малинов лист

Използвайте го за : Менструални спазми и тежки периоди

Как работи? Листът от червена малина е дългогодишен приятел на жените и на матката. Съдържа алкалоид, наречен фрагрин, който отпуска и тонизира матката, причинявайки на крампи да боли по-малко. Освен това съдържа танини, които укрепват матката и спомагат за спиране на всяко силно или неправилно кървене.

Приемете го така: Пиенето на чай от червени малини е най-успокояващият и лесен начин да вкарате тази билка във вашата система. Можете да го използвате симптоматично, когато имате лош период от време (пийте го всеки ден от цикъла си). При хронично тежко кървене и болка се предлага да си приготвите супер силна партида (10-15 пакетчета чай в голяма тенджера с вода) и след това да се охладите в стомна в хладилника. Добавяйте го във вашата бутилка с вода всеки ден от цикъла си, преди да излезете през вратата, за да имате постоянно поглъщане на тази билка за тонизиране.

5. Червена боровинка 

Използвайте това за:  Чести UTI (инфекции на пикочните пътища)  * Забележка:  червената боровинка не лекува UTI, който вече имате, въпреки че помага за изчистване на инфекция, когато се използва с антибиотици. То е  за ежедневно приемане на червена боровинка, ако сте жена, която страда от чести UTI, тъй като е доказано, че предотвратяват инфекцията.

Как работи? Черната боровинка променя начина, по който бактериите „се придържат“ към пикочните пътища, което е част от това, което причинява UTI.

Приемете го така: Тъй като за някои хора може да е трудно да са сигурни, че пият сок от червена боровинка всеки ден, препоръчваме да приемате перорални добавки от червена боровинка. Можете да си ги купите о магазин за добавки. Приемайте от 800 до 1600 mg на ден през устата. Можете да пиете и сок от червена боровинка. Ако изберете този начин, вземете най-естествената и чиста версия, която можете да намерите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *