5-те най-суеверни зодиакални знака

Всички ние сме малко или много суеверни. Може да нямаме нищо против черни котки да ни минават пътя, но да се стараем да не предприемаме нищо ново на 13-а дата, от страх да не предизвикаме лошия си късмет. Може да не вярваме, че счупеното огледало носи нещастна любов, но да чукаме на дърво, когато разберем за чужда беда, за да се предпазим да не ни споходи и нас.

От 12-те зодиакални знака, пет са малко по-склонни да вярват и да се съобразяват със суеверия. Ето и кои са те:

1. Риби

Хората от зодия Риби са склонни да живеят според собствените си вярвания, а това включва и суеверия. Преди да предприемат важни житейски стъпки, те се оглеждат за добри знаци, дадени им от съдбата. Те наистина вярват, че могат да извлекат максимума от своя добър късмет и да се предпазят от лошия. Рибите слушат инстинктите си. Ако усещат, че нещо лошо може да им се случи, те правят всичко възможно да го избегнат, дори ако това означава да не станат от леглото цял ден.

2. Овен

Повечето представители на този знак смятат, че са родени под щастлива звезда. Те обаче не приемат своето щастие за даденост и винаги се борят за него. Дори по време на трудности, те вярват, че имат контрол над съдбата си и че рано или късно пак ги чакат добри дни. Овните вярват в суеверия, но не позволяват те да ги правят по-уязвими. Те вярват в неща от сорта на: ако им „горят“ ушите, някой говори зад гърба им, ако ги сърбят дланите ще трябва да дават пари и т. н..

3. Везни

Везните се плашат от лошия късмет, така че са склонни да вярват в стари суеверия, само и само да се предпазят от беди. Те вярват, че младоженецът не трябва да вижда булката в роклята ѝ преди деня на сватбата, а също и че трябва да я пренесе над прага над общия им дом, за да са щастливи в брака. Те вярват, че не е хубаво да подаряват нож или часовник на близък човек, защото може дните му да изтичат и т. н..

4. Скорпион

Скорпион е може би най-суеверният знак. Хората от тази зодия си слагат разни кристали в дома, за да го очистят от всякаква лоша енергия, закачат си подкова на входната врата, за да се радва къщата им на здраве и благоденствие и др.. Ако има знак, който да има афинитет към окултизма, то това е Скорпион. За щастие, през по-голямата част от времето си, представителите на тази зодия се опират на фактите и разума си.

5. Лъв

Лъвовете не се имат за суеверни, но реакциите им към определени неща показват, че са точно такива. Те са хората, които се ужасяват черна котка да им мине път. Те са индивиди, които не обичат да ходят на астролози и пророчици, защото се притесняват какво биха могли да им кажат. Лъвовете вярват, че някой може да ги прокълне или урочаса от завист. Те много често вярват, че покойните им близки бдят над тях като ангели хранители.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *