5 урока за любовта, които всяка майка да предаде на дъщеря си

Животът е най-големият учител. Той може да ни сблъска с всевъзможни ситуации, които да променят мирогледа ни, да оформят ценностната ни система. И въпреки това има и уроци, които само една майка може да предаде. Мъдростта на майките е неизмерима. По някаква чудотворна природна сила всяка майка винаги знае кое е най-доброто за нейните деца. Когато мама казва нещо, послушайте я, защото не го казва случайно, пише Az-jenata.bg.

Майките и дъщерите имат особена връзка. Като жена майката е преминала през различни трудности в живота си, особено в любовта, и именно заради това е важно всяка майка да предаде тези важни уроци на своята дъщеря.

1. Ти си достатъчна.

Важно е дъщерите да чуят това от майките си. Една майка трябва да предаде на дъщеря си самоувереност и самочувствие, че тя е красива, можеща, знаеща и че самата тя трябва да се научи да цени това, за да я ценят и мъжете в живота ѝ.

2. Не можеш да спечелиш уважение, докато ти самата не го дадеш.

Ако търсиш у партньора си уважение, трябва да се научиш да демонстрираш своето. Това е ценен и важен урок за младите момичета, защото често неусетно изискват повече, отколкото дават.

3. Не губи себе си във връзката.

Влюбването носи опасност от неусетно пренебрегване на личността заради любовта. Майките трябва да научат дъщерите си да обичат половинките си, но да запазват късче любов и за самите себе си. Когато човек запази индивидуалността си и успее да я въплъти в целостта на връзката ще бъде най-щастлив.

4. Тялото ти заслужава удоволствие.

Много малко са майките, които говорят открито с дъщерите си на сексуална тема. Много често липсата на комуникация, предаване на опит и съвети създава погрешни впечатления у подрастващите момичета. Те се срамуват от телата си. В много случаи изпитват силно неудобство от голотата си, дори и когато са съвсем зрели жени. Важно е момичето да знае, че има пълното право на интимно удоволствие и затова е добре да се научи да не се страхува да говори за това с партньора си – какво харесва, от какво има нужда.

5. Знай какво искаш и остани вярна на целите си.

Много е трудно човек да открие перфектния партньор за себе си. В повечето случаи в любовта партньорите ни отговарят само на част от изискванията ни, а с останалото се примиряваме или приемаме, щом обичаме.

Една от най-важните задачи на майките тук е да научат дъщерите си да не се примиряват с твърде малко. Да не допускат да пренебрегват себе си в името на индивидуалното щастие на друг. От голямо значение е едно момиче да определи целите и стремежите си в любовта и да не се отказва от тях.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *