5 чувства, които често бъркаме с любов

Надали някой може да определи какво е любовта или как се чувства. Това е като да се опитваш да опишеш цвят на друг човек – абсолютно безполезно е да се използват думи. Любовта е неуловима. Любовта изглежда различно за всички. И любовта може да бъде една от най-големите мистерии, които преживяваме като човешки същества. Някои хора твърдят, че просто интуитивно разбираме кога се случва, без грам съмнение в ума ни. Но други развалят връзки, осъзнавайки, че всъщност никога не са били влюбени. Просто неправилно са приели различно чувство за това, което смятат, че трябва да изпитват. А ето и кои са чувствата, които най-често се бъркат с любов.

1. Стабилност

Когато вашият собствен живот е нестабилен, искате да постигнете стабилност другаде. Ако започнете да се срещате с някого, чийто живот протича някак гладко, има вероятност да се почувствате емоционално свързани с тях. Но това не е любов и ще го осъзнаете веднага, щом усетите здрава почва под краката си.

2. Сексуална химия

Нашето общество поставя голям акцент върху секса, който реално е навсякъде – в рекламите, в сериалите, в книгите. Научени сме да вярваме, че най-дълбоката емоционална връзка, която можем да имаме с някого, е когато сме голи в леглото. Но това е само един малък елемент от здравата връзка. Разбира се, ако правите страхотен секс, това е супер! Но не забравяйте, че връзката ви се формира най-вече извън спалнята.

3. Мило отношение

Когато през живота си сте се срещали с предимно лоши момчета, бързо можете да се почувствате влюбени, когато някой най-накрая се отнася с вас по адекатен начин – изслушва ви, подкрепя ви и ви дава съвети. Но това не е любов и трябва да внимавате да не използвате този човек като „кошче за емоционални отпадъци“.

4. Ревност

Да изпаднеш в нервна криза, защото половинката ти общува с представител на противоположния пол, не е любов. Нито пък е много здравословно. Това е знак за несигурност и не е лошо да си зададете въпроса защо се чувствате така. Дали защото вярвате, че не сте достатъчно добри за него? Или просто не вярвате на партньора си?

5. Приятелство

Понякога усещаме интензивна връзка с друг човек, но това не означава, че е любов. Можете да имате много близки приятелства с мъже, но когато липсата на сексуално привличане е очевидна, няма защо да се заблуждавате, че сте влюбени.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *