5 грешки, които съсипват зимнината от краставици

Може би всяка домакиня се е сблъсквала със ситуация, когато по някаква неразбираема причина саламурата на зимнината с краставици става мътна и капачките се подуват.

Разбира се, в този случай краставичките трябва да се изхвърлят. За да предотвратите подобна ситуация, необходимо е да избягвате следните 5 грешки.

1. Замърсяване на капачките и бурканите

Най-честата причина за съсипване на зимнината е замърсяването на бурканите и капачките поради некачествена стерилизация.

2. Грешки в рецептата

Методът „на око“ в случая не е препоръчителен. Необходимо е стриктно да се придържате към пропорциите в рецептата, тъй като липсата на сол, захар или оцет ще доведе до факта, че краставиците няма да издържат до пролетта.

3. Нарушения в технологията на приготвяне

Това се отнася до фактори като лошо измити съставки или използването на сортове краставици, които са подходящи само за консумация в прясно състояние. Освен това не забравяйте, че консервирането на зеленчуци с пукнатини или други дефекти, е недопустимо.

4. Въздух в буркана

Тази грешка може да се избегне лесно – просто напълнете бурканите със саламура до ръба.

5. Грешки при съхранение

Не забравяйте, че в този случай е много важно да изчакате, докато киселите краставички изстинат, преди да ги приберете в студената изба.

Трябва да обърнете горещите буркани с капачките надолу, да ги увиете в одеяло и да ги оставите за един ден и едва след това да ги прехвърлите на хладно място.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *