50-ина благоевградчани не дочакаха шефовете на „Пирин“, пред празните трибуни обявиха: Не сме против клубното ръководство, а срещу директора на ДЮШ

Родители на освободени деца от „Пирин“ и техни поддръжници не изчакаха завръщането на клубното ръководство от Албена, където орлетата са на подготвителен лагер, и днес протестираха пред празните трибуни на стадион „Хр. Ботев“ в Благоевград. През служебния вход на съоръжението влязоха 50-ина човека, придружени от униформени полицейски служители, редом с протестиращите бяха кметът Румен Томов и заместникът му Любен Милев, който отговаря и за спортните дела в общината. Представител на футболния клуб нямаше, което бе очаквано, тъй като от ръководството поканиха родителите на разговор на 2 юли. Затова присъстващите днес изложиха позицията си пред градоначалника.

Като представители на протестиращите се оформиха Мария Данчова, Данаила Мишева, Асен Илиев и Василка Бранкова, чиито деца са сред пиринци, но съчувства на засегнатите от реформите на новия директор на школата Радостин Александров. „Ние не сме против ръководството на „Пирин“, а срещу методите на директора на школата. Спомняме си обещанията, че няма да бъде освободено нито едно дете, което иска да тренира футбол. А как сега се гонят момчета без критерии, с обаждане по телефона или с претекст, че бащата бил нисък“, оплакаха се протестиращите. „Финансираме клубната школа и не ни е безразлично какво се случва в нея. Много месеци се мъчим да сложим ред в тази система, защото няма стабилна правова основа, върху която да стъпим“, коментира Р. Томов. Родителите поискаха освобождаването на Р. Александров, а кметът Р. Томов им предложи да кажат къде да се проведе срещата с клубното ръководство на 2 юли /четвъртък/, когато шефовете на зелено-белите ще бъдат в Благоевград. Градоначалникът дори подсказа като вариант зала „П. Яворов“, на което афектиран баща отговори, че е по-добре направо на стадиона, за да присъстват повече хора.

Изненадващо на родителския протест се появиха общинският съветник Калоян Ханджийски и бившата местна парламентаристка Злата Ризова, които обясниха, че са солидарни с родителите и освободените деца.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *