50 кандидат-студенти се явиха на изпит в ЮЗУ за допълнителния прием в три медицински специалности

Над 50 кандидат-студенти се явиха вчера на изпита по биология за отпуснатите от ЮЗУ “Н. Рилски” допълнителни места за медицински сестри, акушерки и кинезитерапевти. Както “Струма” писа, поради големия интерес по искане на ръководството на Югозападния университет на свое заседание от 13.09. Министерският съвет одобри допълнително общо 80 бройки за субсидирано от държавата обучение за специалностите “Акушерка” – 12 допълнителни места, “Медицинска сестра” ” 30, и “Кинезитерапия” – 38.
Изпитът започна точно в 13.00 часа вчера, а близо половин час преди това кандидат-студентите, разпределени в две зали, започнаха да заемат своите места.
“Искам да уча за медицинска сестра и най-вече за акушерка, и то единствено в ЮЗУ. На матурата по биология изкарах “Мн. добър”
/4.60/, кандидатствах с тази оценка, но не ме приеха”, сподели завършилата тазгодишния випуск на Неврокопската професионална гимназия в Гоце Делчев Селвие Казимова и определи допълнителния прием в ЮЗУ като втори шанс да влезе в избраната от нея специалност.
Друга от явилите се – Десислава Стойчева от Илинденци, която е възпитаник на випуск 2017 на Профилирана гимназия “Яне Сандански” в Сандански, разказа, че решила да се насочи към кинезитерапията, след като разбрала за отпуснатите допълнителни места в ЮЗУ – Благоевград.
Малко преди старта на препитването деканът на Факултета по общественно здраве, здравни грижи и спорт доц. д-р Стоян Везенков, който е и председател на изпитната комисия, влезе в двете зали, където бе изтеглен вариант три от изпита по биология. Кандидат-студентите имаха на разположение 2 часа за да се справят с теста, включващ 30 въпроса, а резултатите ще бъдат обявени днес /20.09/.
Приемни изпити за попълване на допълнително отпуснатите места в благоевградския ВУЗ в трите медицински специалности ще се провеждат до края на този месец.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *