50 пчелари от Сандански и Струмяни вдигнаха наздравици и си пожелаха по 20 кг мед от кошер

Наздравици за професионалния си празник в Деня на Свети Харалампий вдигнаха членовете на пчеларско дружество „Пиринско цвете” в Сандански” с председател Йордан Филипов-Даката. 50 пчелари от община Сандански и Струмяни опитаха от питата с мед, която председателят им пази от миналата година, и си пожелаха добив по 20 килограма мед от кошер.

След ритуала Й. Филипов се обърна към всички с думите: „Тази година пожелавам да е по-успешна и добивите да бъдат по-добри от изминалата година. Всички отворихме кошерите и установихме загубите от зимата, които не са сериозни. Предстои ни работа по обработване на кошерите”, заяви той. 

На трапезата имаше всичко – задушени пържоли, гарнирани с гъби, картофена салата… а наздравици вдигнаха с червен еликсир, подарък от председателя на сдружението Даката. На  дългата трапеза седнаха потомствените пчелари д-р Васил Попов, Петър Костадинов, бивш директор на Горското в курортния град, експрокуристът на германската фирма „Тексан” в Сандански Благой Драмджиев, пенсионираният полицай Иван Тасев, Валери Гушков, бивш председател на ТПК „Казепов”, Кирил Миладинов, пенсионер учител, Георги Панчев, бивш директор на стопанството за добив на пясък и чакъл, и младите пчелари – аптекарят Иван Янков, син на бившия зам. кмет по култура Любка Янкова, полицаят Иво Низамски, като почетен гост бе пчеларят поп Иван Велков, който за първи път е част от празничната вечеря. 

Първото хоро поведе Валери Гушков, а до него се хвана председателят Йордан Филипов. Наздравиците продължиха до полунощ под акомпанимента на песните на солистката на оркестъра Снежана Германова.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *