HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

50 рускини вдигнаха наздравици

Чаровните рускини от клуб “Всички заедно” – Дупница се събраха на мило тържество, за да отпразнуват 11 години откакто са заедно в клуба и празника на Русия. Първият тост беше вдигнат от председателката на клуба Людмила Токева. Тя връчи награда на учителката по руски език в СУ “Св. Паисий Хилендарски” Йорданка Зашева – почетна грамота и специална награда за съхраняването и популяризирането на руския език в България. От своя страна, Й. Зашева благодари на всички за признанието и почерпи с оригинална руска водка и вкусни шоколадови бонбони.
Дългогодишната учителка по руски език Олга Петрова връчи на председателката на клуба Людмила Токева почетна грамота от правителството на Москва.
На събитието присъстваха Нина Сурикова-Георгиева, родена в Западен Сибир, строителният инженер Валентина Клеменова от Ставропол и бизнесдамата Елена Аргирова от Тюмен, която от близо 36 години е в България.
За двоен повод – 41 години щастлив брачен живот и световна титла по силов трибой на сина й Роберт Михайлов, почерпи с две бутилки домашно вино Олга Петрова, приготвено с много любов от съпруга й Иван Петров.
“Родена съм в гр. Ставропол. От 20 години живея в България. Съпругът ми Васил Балтов е готвач в Сапарева баня. Аз съм приемна майка и живеем в село Самораново. Винаги, като чуя руска музика, ми плачат душата и сърцето… Само човек, който живее или е живял в чужбина, може да разбере колко е трудно да си далеч от родината си. Имам майка на 86 години, често й изпращам писма…”, разказа за “Струма” Наталия Балтова.
Известната фризьорка Елена Тасева, медицинската сестра Алла Върголомова, фармацевтката Любов Пешина, Александра Саправлийска, Вера Стоичкова, Светлана Крекманова, дългогодишната учителка Магдалена Иванова, преподавателката по български език и литература от гимназия “Христо Ботев” Мая Владимирова, Василка Колева, общественичката Маргарита Иванова и още около 50 дами бяха дошли на празника. На събитието присъстваше и най-дългогодишният директор на бившия Механотехникум, сега Професионална гимназия “Акад. Сергей П. Корольов” в Дупница, инж. Олег Шереметиев, който е почетен член на клуба.
Домакин на тържеството бе рускинята Любов Градевска. “Родена съм в Русия, детството ми беше прекрасно. От 1977 г. съм в България, със съпруга ми Васил Градевски имаме 40 години щастлив брак и две прекрасни деца”, сподели тя и нагости присъстващите с вкусни салати, ароматни печени кюфтенца, пилешка пържола с картофена салата, руска водка, домашно българско вино…
На фона на романтична руска музика и сладки приказки за хубавото старо време в Русия чаровните дами от руския клуб прекараха часове заедно, а за кулминация се почерпиха с разкошна шоколадова торта.
НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *