500 неврокопчани си спретнаха емоционална земляческа среща, изненадаха ги с бутилки вино с лика на Гоце Делчев

Уникална земляческа среща навръх култовата дата за българската история 10 ноември си спретнаха неврокопчани в елитен ресторант в София. Около 500 земляци от София, Благоевград, Велико Търново, Франция, Италия, Турция и, разбира се, от Гоце Делчев превърнаха една десетоноемврийска вечер в мило, затрогващо тържество, гарнирано с много емоции и немалко носталгия.

Председател на сдружение „Гоцеделчевци“ е неврокопчанинът Митко Хаджиев, български консул в Бурса, а основен организатор бе чаровната неврокопчанка Лора Пейчева. Сред гостите бяха заместник-министърът на външните работи Тодор Стоянов, директорът на Главно управление „Митници“ Георги Костов и о.з. генерал Богомил Янев. От името на кмета на Гоце Делчев, който беше в Брюксел, поздравление отправи председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев. Гост на празника беше и кметът на община Сатовча Арбен Мименов, както и представители на общините Гърмен и Хаджидимово.

Патриотична изненада бяха бутилки с вино на всички маси, на които етикетът бе с лика на патрона на града – войводата Гоце Делчев. За доброто настроение на събралите се съграждани се погрижиха македонската прима Николина Чакърдъкова, неизменната й половинка като дует Боби Шарков и Бояна Карпатова, а специален гост бе певецът от Скопие Кирил Митовски.
КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *