54-ото издание на „Кюстендилска пролет” очаква кандидатки за приза

Община Кюстендил постави началото на записването за емблематичния за града конкурс „Девойка Кюстендилска пролет 2020”. Празникът се отбелязва всяка година в деня на пролетното равноденствие. От 21 март 1966 г. е обявен за официален за града и следва първия му празник – Деня на освобождението на Кюстендил от османско владичество – 29 януари. 

Журито се състои от всички носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента. Избира се девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. Изборът се провежда в три кръга – официални тоалети, танцово дефиле и единствения по рода си в България тур с народни носии.

Кандидатките за 54-ото издание могат да заявят своето желание за участие в кастинга от 24 януари до 7 февруари в отдел „Култура и духовно развитие”. Момичета, които искат да станат „Девойка Кюстендилска пролет 2020” трябва да са навършили 16 години.
Снежанка Пенова е „Девойка Кюстендилска пролет 2019”, възпитаничка на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев”. Нейни подгласнички са Виктория Тишанска, избрана и за момиче на публиката, както и Рафиела Николова.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *