Набор 1962 в Ресилово се събраха за 13-и път, Спаска Георгиева не бе виждала съучениците от 43 г., „запознаха се” повторно

За 13-и път набор 1962 г. в с. Ресилово, община Сапарева баня, се събраха на емоционална другарска среща. За купона не успяха да дойдат всички, защото някои от съучениците живеят и работят от години в чужбина.

За Асен Лазаров разстоянието не се оказа пречка да е заедно с наборите си и участва в купона онлайн. Райчо Гюрин и съпругата му Гергана пък се бяха прибрали от чужбина специално за събитието, което за 13-и път се провежда неизменно през август.

От години съучениците издирват наборката си Спаска Георгиева, която след завършване на 8 клас заминава да живее с родителите си в София и връзката им се губи. След 43 г. тя пристигна на милата и емоционална другарска среща. Не можа да разпознае голяма част от съучениците си, но след повторното им “запознанство” изненада всички със снимки от онова време, правени в несъществуващото вече училище в Ресилово. Една от снимките ги върна в 4 кл. и предизвика искрено умиление и емоции, докато всеки успее да се разпознае. Спаска прегръщаше всички и се радваше, че е успяла най-после да ги види на живо.

Вечерта премина в спомени от детството, разкази за децата и внуците, много веселие и танци, а на финала випуск 1962 си направиха снимка за спомен и си обещаха следващата година да се съберат отново.

Традицията на тази среща е положена през 2007 г., когато съучениците за първи път се срещат 30 г. след завършване на 8 клас по инициатива  на съученичката им Иванка Атева. Тогава си обещали да се виждат всяка година и го правят с много емоция и трепетно очакване.

От набор 1962 има трима инженери, учител, икономист, служител в Районен съд – Дупница, КАТ-Пътна полиция в Дупница…

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *