Топ теми

6 вида емоционални вампири, от които трябва да се пазите

Не всички емоционални вампири всъщност са лоши хора. Понякога те дори не осъзнават какво правят. Не е изключено вие също да сте били емоционален вампир за някого. Това обаче не означава, че те не могат да бъдат отмъстителни, жестоки и подли.
Ето и кратък списък на видовете емоционални вампири, от които трябва да се дистанцирате:

1. Нарцисистът
Това е най-опасният сред вампирите. Този тип хора нямат съпричастност, чувствителност и нежност. Това са емоционално ограничени хора, на които не им пука за чувствата ви.
Намалете очакванията си за тях. Ако можете, се дистанцирайте емоционално. След като се съсредоточите върху собствената си увереност, тяхната власт ще отслабне.

2. Жертвата
Всички познаваме човекът жертва, който винаги говори за лошите неща, които са му се случили. Той обаче няма интерес да си решава проблема, само ви натоварва.
Основното нещо, което трябва да знаете, за този тип хора е, че не можете да им помогнете. Те не са ваша отговорност.

3. Контрольорът
Това е човекът, който иска да правите нещата по неговия начин. Иска да контролира поведението, а ако може и мислите ви. И ще ви убеждава как това е във ваш интерес.

4. Бърборещият
Това е човекът, който непрекъснато говори за себе си, за живота си, за работата си, за всичките си драми. А ако се опитате да обърнете разговора към вас, той ще загуби интерес.
Трябва да знаете, че този човек не се интересува от вас или вашите чувства. Той търси просто публика.

5. Съдията
Това е човекът, който постоянно съди другите и говори зад гърба им. „Съдията“ е един от най-токсичните хора, които имате наоколо, защото никога не казва нещо положително. Той ще ви накара да се чувствате несигурни, жалки и „малки“.

6. Критикът
Той винаги критикува и никога нищо не е достатъчно добро за него. В разговорите си са груби и цинични и ви карат да се чувствате недостойни и неуверени.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *