6 въпроса, които да зададете, преди да стигнете до секса

Имате нова тръпка, носите се на крилете на любовта… И сте готови да опитате как е партньорът ви в леглото. Да знаете обаче, че преди да го направите, трябва да сте наясно с отговорите на шест важни въпроса.

Секс за една нощ или връзка? За да избегнете бъдещи проблеми и недоразумения, трябва да сте наясно с очакванията и на двете страни. Вие може и да си правите планове за съжителство и деца, но той може въобще да няма такива намерение. Практиката показва, че когато очакванията в една двойка се разминават, много бързо се стига до скандали и раздяла. Така че хайде да си го кажем направи – рядко случайният секс прераства в нещо повече. „Не се залъгвайте. Ако търсите сериозна връзка, кажете си го още в началото”, съветват психолозите. Е, ако и двамата разчитате само на секса и бурните преживявания, дерзайте смело!

Имаш ли презерватив? Да, не се съгласявайте да правите секс без предпазни средства. Може да ви изглежда малко тъпо да питате за това, докато разгорещено изследвате чувствителните му местенца, но е важно. Независимо дали в плановете ви влиза да го видите отново или не, сексът трябва да бъде безопасен. И не става въпрос само за случайна бременност. А за защита от сериозни заболявания с тежки последствия. Според статистиката, най-голямото число заразени със СПИН е сред мъжете на възраст 30-40 години. Дори да ви уверява, че скоро си е правил изследвания, не се доверявайте. Можете да си позволите секс без презерватив само, ако сте напълно сигурни, че той или вие нямате други партньори и сте си направили съответните тестове.

Какво харесваш в секса и какво не? Сексът носи удоволствие, когато и двамата партньори се чувстват добре и комфортно. „Ако има нещо, което категорично не ви харесва, партньорът ви трябва да го знае”, казват сексолозите. Обсъдете своите теми табу предварително. Същото се отнася до предпочитанията и фантазиите.”Никой не знае по-добре от вас самите какво ви носи удоволствие и какво ви притеснява. Леглото не е мястото, на което да се държите загадъчно”, казва Анита Синклер.

Женен ли си?

Може да ви се струва нетактично, но според статистиката близо 25 процента от женените мъже кръшкат. Вие сигурни ли сте дали мъжът, с когото се каните да си легнете, няма друга жена в живота си? Ако търсите сериозна връзка, въпросът си е съвсем на място. Защо се раздели с бившата си приятелка?

Според специалистите, трябва да обърнем внимание на начина по който мъжът се изказва за бившата си приятелка. Ако е с уважение – всичко е наред. Но ако е злобно и с ирония, трябва да бъдете нащрек. Възможно е пред вас да стои завършен нарцис или токсичен човек. Едва ли ще ви се иска да имате нещо общо с него – дори и за една нощ. Какво ще се случи, ако не се видите отново?

Този въпрос трябва да си зададете на себе си. Представете си, че рано на сутринта вместо да ви сервира закуска в леглото, той се изнесе бързо-бързо.

Как ще реагирате? Ако една кратка афера ви причини болка в ляво и разбито сърце, не си струва, не мислите ли?

Защо се раздели с бившата си приятелка?

Според специалистите, трябва да обърнем внимание на начина по който мъжът се изказва за бившата си приятелка. Ако е с уважение – всичко е наред. Но ако е злобно и с ирония, трябва да бъдете нащрек. Възможно е пред вас да стои завършен нарцис или токсичен човек. Едва ли ще ви се иска да имате нещо общо с него – дори и за една нощ. Какво ще се случи, ако не се видите отново?

Този въпрос трябва да си зададете на себе си. Представете си, че рано на сутринта вместо да ви сервира закуска в леглото, той се изнесе бързо-бързо. Как ще реагирате? Ако една кратка афера ви причини болка в ляво и разбито сърце, не си струва, не мислите ли?

Но ако нямате специални очаквания, а просто искате да си прекарате добре, можете смело да се отдадете на емоциите си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *