HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

6-г. малчуган в хирургия след скок от прозореца в детската градина, майката и бабата от болничното му легло: Защо са го оставили наказан сам в стая с отворен прозорец?

Шестгодишно момче е настанено в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница с комоцио. Малчуганът скочил от прозореца на детската градина, след като бил наказан да стои сам в стая.

Репортер на “Струма” откри майката и бабата на 6-г. К.Г. до болничното легло на детето. Ето какво разказа майката Александра Благоева:

“Синът ми е бил наказан от учителката за това, че се е опитал да разтърве две деца, които се дърпали за дрешките, като е бил затворен сам в стая, на която прозорецът бил отворен. Синът ми е скочил от прозореца, който е на около 2 м височина, и е с разцепена уста и с комоцио. Инцидентът е станал около 10,00 ч. Наша позната случайно минавала покрай детската градина и видяла детето ми да плаче в двора на училището с окървавени дрехи. Той е искал да излезе от входната врата на двора на детската градина и да се прибере вкъщи. Нашата позната го е завела отново вътре. Аз бях на работа, търсили са ме по телефона след инцидента, но не съм го чула. Звъннали са на свекър ми, на когото е казано, че има инцидент, но не са уточнили, че детето ми е пострадало. Казали са, че се е сбил с друго дете.

Към 11,00 ч. взехме детето и го доведохме на лекар. Оказа се, че има комоцио от падането. Горната му устна е разцепена и не може да яде. От вчера не е пил и вода.

Директорката Райна Хаджийска настояваше да отидем в два часа същия ден при нея със съпруга ми, за да говорим. Като разбра, че синът ми е настанен в болница, тя дойде и се извини. Къде са били учителките и лелките в детската градина, когато синът ми е скочил от прозореца?! Защо го наказват, като го оставят сам в стая с отворен прозорец?”, пита майката Александра Благоева.

Бабата на пострадалото дете Радка Стоименова, която е санитарка в болницата, заяви по повод инцидента: “Нека оздравее внучето ми и ще си търсим правата в съда. Като го изпишат, ще предоставя документацията и медицинско свидетелство на детето в съда. Аз съм била виновна, глезила съм внука ми и той се държал грубо в детската градина… Внукът ми е здраво и палаво дете. Нали учителките са учили как да се държат с децата?! Да направят така, че внукът ми да ги слуша. Всеки месец се искат от нас допълнителни пари за детската градина. Освен таксите даваме по 4 лв., за да се плаща за охрана. Отделно купуваме консумативи за децата”, заяви Радка Стоименова.

Репортер на “Струма” потърси по телефона директорката на детската градина Райна Хаджийска. Ето нейната гледна точка за инцидента: “За случая съм информирала Регионалния инспекторат на МОН в Кюстендил. Наказах учителката и лелката на групата. Не е трябвало да го оставят сам в стаята, на която прозорецът е бил отворен. В разговор с К. той ми сподели, че е скочил от прозореца, който е на височина 1.20 м, за да си отиде вкъщи при родителите. Извиних се на родителите на детето. Изпратих писмо до Регионалния инспекторат на МОН в Кюстендил, където съм описала инцидента. Такъв е законът.

Пострадалото дете е едно от по-палавите в трета група. Често се бие с по-кротките деца. Говорила съм с родителите да намерят начин, а и с наша помощ да намалим агресивността в детето”, обясни Райна Хаджийска.

По случая е назначена проверка от община Дупница и от “Закрила на детето” към Агенцията за социално подпомагане.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *