6 ефективни начина за търсене в Google, които 96% от хората не знаят

Интернет е мястото, където човек може да намери всякаква информация. Достатъчно е само да знае как да я потърси правилно.

Да, търсачките са толкова оптимизирани, че биха ви свършили работа дори да напишете само една ключова дума. Има обаче и други по-ефективни начини за намиране на информация с тяхна помощ.

От сайта Bright Side показват няколко трика за използването им. От Money.bg пък решихме да ги изпробваме и да ви ги покажем:

1. Това или (or) онова

Когато не сте сигурни за сте запомнили правилно дадено име, фраза или друго, което искате да намерите в Google, и се колебаете между две неща, по-добре използвайте функцията “или”/”or”/”I” .

2. Търсене със синоними

В случай, че ви е нужно да намерите уеб страница на определена тематика, без в интернет адреса да се намира конкретна дума, използвайте символа “~”.

3. Търсете в конкретни уебсайтове

Когато сте чели интересна статия в някой сайт, но не можете да я откриете, използвайте този лесен трик – напишете името на сайта и ключова дума или фраза от статията.

4. Силата на звездичката

В случай, че търсите цяла фраза, но не помните някоя дума от нея, можете да използвате звездичката – “*”.

5. Когато липсват повече думи

Тогава е нужно да се сетите поне първите и последните думи, а между тях да напишете броя липсващи думи в скопи.

6. Търсене на URL адрес

Ако искате да търсите думи от URL, можете да опитате да напишете “inurl:” и да добавите думите без интервал между тях. /money.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *