6 м. условно за бобошевеца, атакувал с брадва полицейското управление в Благоевград заради връзка на полицай с бившата му приятелка

31-годишният Георги В. от Бобошево, който през август отправи закани за убийство към бившата си приятелка и благоевградски полицай, бе осъден на 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Това е наказанието, което ще понесе след споразумение с прокуратурата, одобрено от районния съдия Кристина Панкова.

Мъжът се призна за виновен по всички обвинения за случая от 18 август, които в пристъп на ярост отправи към бившата си приятелка и към полицая, с когото тя заживяла след раздялата им. „Ще утепам него, ще утепам и теб, ще ви запаля, не ме е страх от никой!“, написал на месинджъра на бившата си приятелка ядосаният мъж.

Закана с убийство отправил на месинджъра и към полицай Георги И. „Къде си бе, боклук, да дойда да те нарежа!“, „Излез, отпред съм, да те заколя!“. Минути по-късно пред сградата на ОД на МВР – Благоевград на ул. „Владо Черноземски“ Георги В. продължил да го заплашва: „Ела бе, боклук, да те убия!“, „Ще те нарежа на парчета!“. Произнасяйки тези думи, мъжът държал в ръката си брадва, но опитите за саморазправа са предотвратени от двама колеги на полицая, които отбили атаката му и го задържали.

За извършените от него деяния Георги В. бе задържан и привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК, като отправените от него закани биха могли да възбудят основателен страх от осъществяването им в полицейския служител. Мотивите – ревност по отношение на бивша интимна приятелка и накърнени бащински чувства.

Двамата живеели на семейни начала, но се разделили по времето, когато жената била бременна. Тя заживяла с благоевградския полицай, който се грижил за бебето, което родила от предишния си приятел. Той не успял да види детето си, което го терзаело, а снимка на 9-месечното бебе с полицая в социалната мрежа го ожесточило. Това била причината да му „падне пердето“ и да тръгне на саморазправа с полицейския служител. 31-годишният мъж не помни как е стигнал до полицията, къде е оставил колата си, тъй като бил в силен емоционален стрес. Осъзнал се едва след като ударил с брадвата по оградата на полицейската сграда и приседнал на земята.

Георги В. се разкая за случилото се веднага след инцидента. Той е с чисто съдебно минало, занимава се със земеделие – има черешова градина, и произхожда от добро семейство, покойният му баща е бил кмет на Бобошево.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *