HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

6 признака, че консумирате прекалено много захар

Повечето хора смятат, че само диабетиците имат висока кръвна захар. Но не е така: това може да се случи и на хората, които злоупотребяват със сладкото. И може дори да не усетите вредата, която причинява това на нервите, кръвоносните съдове и органите.
Разпознайте симптомите навреме, за да предприемете подходящи мерки, пише Bright Side.
Постоянен глад
Високата кръвна захар предотвратява навлизането на глюкоза в клетките. В резултат на това тялото не получава енергия и търси храна отново и отново: това е порочен кръг.
Повишена умора
При високо ниво на кръвната захар тялото не може да съхранява и абсорбира правилно глюкозата. Енергията се използва неефективно и клетките на тялото не получават необходимото им гориво. Всичко това води до факта, че човек често се чувства уморен без причина.
Често уриниране
Ако кръвната захар е твърде висока, бъбреците не могат да абсорбират течности. Опитвайки се да изравни концентрацията на глюкоза в кръвта и в клетките, организмът разтваря кръвта с вътреклетъчната течност, за да нормализира нивата на глюкоза. Това води до чести уриниране.
Инфекциозни заболявания
Инфекции на пикочните пътища и гъбични инфекции могат да се наблюдават както при мъжете, така и при жените. И все пак те най-често се срещат при жени с високи нива на кръвна захар и диабет. Голямото количество захар създава благоприятна среда за възпроизводството на дрожди и бактерии.
Затруднена концентрация
Високата кръвна захар предотвратяват навлизането на глюкоза в мозъчните клетки, така че мозъкът не получава нужната му енергия. Това оказва неблагоприятно въздействие върху скоростта на мислене и вземане на решения.
Замъглено зрение
Замъгленото виждане също е резултат от дехидратиращ ефект, дължащ се на висока кръвна захар – той засяга и клетките на окото. Те се деформират и окото губи способността си да се фокусира правилно.expert.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *