6-см пирон извади от петата на пенсионер спешният медик от Рила д-р Корчев, лекували човека повече от месец от кокоши трън

Пенсионерът  от Радомир Георги Николов, на 67 г., един месец обикалял по лекари с болка в петата на единия крак. Слагат му диагноза кокоши трън и му изписват мехлеми, но болките не спрели. Разбрал за “магическите ръце” на д-р Мирослав Корчев, медик в Спешен център – Рила, пенсионерът вчера пристигнал в дома му да търси помощ. Най-изненадващо проблемът на Георги Николов се оказал друг, не кокоши трън го мъчил, а 6-см пирон се бил забол в петата му. Това станало преди време при срутване на стара сграда.
Д-р М. Корчев е в платен годишен отпуск и се изненадал, че вчера на вратата на дома му потропали мъж и жена от Радомир да го търсят по работа. Те били чули за способностите му да реагира при нетипични случаи и решили да опитат.
“Георги Николов се оплакваше от болки в петата на единия му крак. Погледнах крака и видях, че има черна дупчица, която не прилича на кокоши трън. С пинцета бръкнах вътре и усетих, че опира в нещо. Разширих отвора и с пинцетата извадих пирон, дълъг около 6 см. Човекът го е носил цял месец в крака си. Предписах му антибиотик, за да не се получи натравяне на кръвта от пирона. Николов ми разказа, че преди месец паднала стара сграда в неговия имот и може би, докато е разчиствал отпадъците, пиронът се е забил в петата му. Тогава усетил болка, но не й обърнал внимание, не е очаквал, че може да е от пирон. Извадих го и му го дадох за спомен”, разказа д-р Корчев пред репортер на “Струма”.
Спешният медик е известен в района с това, че често попада в нестандартни ситуации и му се е налагало да реагира адекватно, и то с подръчни средства.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Валерия Христова

    Много се радвам че този г-н е попаднал на д-р КорчевЗа пореден път той доказва че е най способния лекар към спешен център гр.Рила!Бъдете жив и здрав д-р Корчев!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *