6 съвета как да преживеете раздялата

Раздяла с партньора трудно се преодолява. Първите няколко дни след това са ужасно мъчителни и за двете страни. Свикнали сте да правите всичко заедно и изведнъж оставате сами в празния апартамент. Някои успяват да продължат много лесно, но на други им трябват месеци, за да се отърсят от преживяното.

Жените винаги приемат по-трудно края на една връзка. Емоциите ги „завъртат“ в омагьосан кръг и понякога им трябва рамо, на което да поплачат, за да се почувстват по-добре. Трябва им и някого, който да ги посъветва как да поправят „разбитото“ си сърце.

Tialoto.bg събра няколко съвета как по-лесно да се справите с раздялата:

Плачете

Дори и да се срамувате от околните, плачете и „излейте“ болката си. Така ще ви олекне и по-лесно ще излезете от така наречения стадий на скръбта, в който попада всеки един след раздяла. Според Хорхе Букай, когато направите крачката да изплачете болката си, това означава, че сте готови да приемете липсата на половинката.

Приемане

Може да бъде много трудно да започнете нова връзка, ако не приемете, че старата е приключила. Агонизирайки и премисляйки нещата по няколко пъти на ден, спомняйки си за миналото, не можете да заживеете в настоящето. Раздялата учи, че не можем да променим останалите. Не си поставяйте за цел да забравите бившия, защото това ще стане трудно, а по-скоро пренасочете чувствата си към някой друг.

Поставете си цели

Много хора казват, че времето лекува. Но когато стоите вкъщи и се обвинявате за провалената връзка, нищо няма да се получи. Запълнете свободното си време с някакво занимание. Поставете си цел – да ходите на танци, да четете книги или да спортувате. Раздялата е идеалният случай да пренаредите приоритетите си. Направете си списък с нещата, които искате да постигнете, изработете си и така наречената визуална дъска, която ще ви нахъсва за нови начинания.

Проявете самолюбие

Самооценката ни се променя след като се разделим с гаджето. Жените, както и мъжете, се обвиняват и мислят, че вината е в тях. Самочувствието им спада, а не бива да е така.

Бъдете по-самовлюбени, погледнете се в огледалото и си кажете, че всичко ще бъде наред.

Слушайте интуицията си

Ако близки и познати постоянно ви дават съвети, поговорете с тях, но внимавайте. При всяка раздяла е различно. Вслушайте се в интуицията си, тя ще ви насочи в правилната посока.

Задайте си граници

Необходимо ви е пространство, в което да се чувствате добре и да останете далеч от бившите и общите ви познати. Ако използвате социалните мрежи, опитайте се да не влизате в тях за известно време, за да не попаднете на различни хора или снимки, които да ви подразнят и влошат още повече вашето настроение.

Все пак не се изолирайте изцяло от външния свят, а ограничете за малко социалните контакти.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *