6-те етапа, през които трябва да преминете, за да осъзнаете, че той не е правилният

Прекарахте последните няколко години с партньора си, правейки всичко заедно и сега всичко е само спомени. Мислехте, че сте срещнали човека, с когото ще прекарате остатъка от живота си, но сега осъзнавате, че сте сгрешили. Трудно ви е да приемете това, така че погледнете етапите, през които трябва да преминете, докато не приемете, че той не е най-подходящият за вас.

1. Шок
Вие не знаете какво се е случило. Цялата любов, която изпитвахте до вчера, изчезна от погледа ви. Тялото ви вече не трепери, когато ви гледа, а целувката му не успява да ускори сърдечния ритъм както преди. Спряхте да се възползвате от всяка възможност да бъдете с него. Преди се чувствахте разочаровани, когато чувствахте, че той не лежи до вас, а сега искате той да отиде на работа, преди да се събудите. Всичко се случва наведнъж – няма любов.

2. Отказ
Мислите, че това е само фаза, през която преминавате. Но вие се съгласявате да отидете на питие с колегата си след работа, защото търсите компания от някой друг, освен от човека, с когото споделяте всичко. Никога не сте били привлечени от други мъже или сте търсили бягство от любовта, която изпитвате. Това обаче е само фаза и вие вярвате, че двамата отново ще сте заедно. Всъщност вие сте сигурни в това.

3. Гняв
Ядосани сте, защото той не отговаря на обажданията ви. Не сте го предали, така че не можете да разберете защо той не посяга към телефона. В края на краищата, всичко, което направи, беше да го обичаш, давайки му най-добрите години от живота си. Не можете да го преглътнете и повтаряте на всеки, който ви слуша, какво сте направили за него. Той нямаше да има приятелите, които има сега, ако не беше ти. Той нямаше да има мечтаната работа, ако не го бяхте накарали да отиде на интервю. Неговият апартамент не би бил удобно жилищно пространство, ако не бяха вашите умения по интериорен дизайн. Надявате се, че той си спомня всичко това всеки път, когато сложи глава на скъпите възглавници, които сте купили. Но все още не отговаря на обажданията ви.

4. Преглед
Започвате да поставяте под въпрос ролята си във връзката. Непрекъснато се чудите какво бихте могли да направите по различен начин, за да бъдете по-щастливи. Може би, ако не работите толкова късно и ако се прибирате по-често у дома за вечеря, можете да прекарате повече време заедно. Чудите се дали е трябвало да се опознаете по-добре, преди да започнете връзката, така че да има повече шансове да оцелее. Или може би трябва да казвате „Обичам те“ всяка вечер преди лягане, както обещахте, че ще бъде в началото на връзката.

5. Депресия
Чудите се къде сте. Прекарахте последните няколко години с този човек, направихте всичко заедно и сега това са само спомени. Мислехте, че сте срещнали човека, с когото ще прекарате остатъка от живота си, но сега осъзнавате, че сте сгрешили. Никога повече няма да можете да обичате. Никога повече няма да искате да бъдете съкрушени и да позволите на истинската любов да ви отмине. Дни не сте ставали от леглото. Мъката ви завладява и не ви оставя друг избор, освен да се предадете на нея. Страхувате се, че никой друг мъж няма да ви обича. Толкова сте наранени, че е невъзможно да позволите на някой друг да влезе в сърцето ви. Не можете да си представите, че нещата ще се подобрят.

6. Приемане
Вярвате, че всичко се случва с причина и това важи и за съдбата на връзката ви. Щастливи сте от решението си да се разделите и знаете, че това е най-доброто и за двама ви. По-добре е да се разделите сега, отколкото много години по-късно, когато ще бъде още по-трудно. Въпреки че една глава от живота ви е приключила, вие знаете, че това не е краят на вашата история. Мислите по-добре, отколкото в дните след края на връзката и сега искате да разчистите пътя си напред. Любовта, която изпитвахте към бившия си партньор, винаги ще съществува, но вие искате той да бъде щастлив с някой друг, дори това да не сте вие.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *