Топ теми

6 трика за снежно бели дрехи, които можете да приложите дори на старите си тоалети

Неслучайно бельото най-често е в бяло – белият цвят символизира чистотата, съвършенството и добротата. Бялото облекло винаги е било свързвано с висок социален статус, което предизвиква уважение и доверие у другите.

Вероятно и вие имате доста бели вещи в бельото си, но въпреки красивия му вид, бялото бельо  има голям недостатък – замърсява се много бързо, а с времето пожълтява или посивява, пише ЗаЖената. Затова днес решихме да ви научим как безопасно да избелите бялото бельо с помощта на тези 6 бабешки трика .

Те са напълно безвредни за здравето , за разлика от множество от купешките средства за избелване.

6 бабешки начина за избелване на бельо

1. Аспирин 

Това хапче за главоболие забележително ефикасно елиминира жълтите петна от белите дрехи. За да го приложите на практика, разтворете 5 таблетки аспирин във вода и накиснете прането в този разтвор. След известно време изперете дрехите си по обичайния начин.

2.Сода за хляб 

В 4 литра вода добавете 1 чаша сода за хляб. Накиснете в разтвора бялото бельо (може да го използвате и за спално бельо). Това средство прави всичко да изглежда снежнобяло!

3. Лимонов сок 

За да върнете оригиналната белота на любимите си дрехи, изсипете 1 чаша лимонов сок във водата за изплакване. След това изсушете дрехите на слънце. Има и друг начин за избелване на бели дрехи. Накиснете ги за една нощ в гореща вода с 1 чаша лимонов сок. След това на сутринта ги изперете по обичайния начин.

4. Оцет 

Добавете 1 чаша оцет към перилния препарат. Можете също да напръскате оцет върху замърсени зони, като яки и маншети на риза. Миризмата на кисело ще се изпари, когато дрехите изсъхнат.

5. Препарат за миене на съдове 

Най-добре е да използвате продукти, които съдържат малко химически компоненти (без фосфати и хлор). Средствата за миене на съдове избелват дрехите много по-ефикасно от праховете за пране.

6. Кислородна вода (3% водороден пероксид) 

Кислородната вода може да се използва за почистване на различни повърхности в дома. Това е прекрасна белина без хлор, която може да се добави по време на прането. Препаратите, съдържащи химически компоненти, много често провокират алергии. Ето защо, ако е възможно, опитайте се да използвате естествени средства, които са много ефективни и изобщо не вредят на здравето ви!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *