Търговците в ГУМ – Дупница в стачна готовност, ако ОбС даде първия етаж за магазин „Билла”

Търговците в ГУМ – Дупница внесоха подписка в Общинската администрация, в която изразяват готовност за стачка, ако  общинските съветници дадат картбланш на веригата магазини „Билла” да се настани на първия етаж на най-големия магазин в Дупница. В подписката са се подписали 60 наематели на щандове на първия етаж в ГУМ.

Вчера те коментираха: “Искат да ни наблъскат в подземния етаж на магазина. Голяма част сме пенсионери с ниски пенсии и си докарваме по някой лев. Някои от нас сме от 20 г. наематели на щандове в ГУМ. Свикнали сме с дупничани, а и те с нас. Готови сме да стачкуваме, ако ни изместят щандовете”, категорични са търговците.

На пресконференция вчера председателят на ОбС – Дупница Костадин Костадинов заяви по повод недоволството на наемателите на щандове в ГУМ: “Комунизмът си отиде отдавна. „Билла” имат интерес да дойдат в Дупница. Никой не е казал, че  ще се разположат в ГУМ. Има и други места, но не може с години само да се подписват анекси към договорите за наем. Трябва да се даде равен старт на всички желаещи да отворят щанд в ГУМ. Не може защото си наемател от 20 г., да плащаш по-ниска цена, а другият да плаща повече. Трябва да се ревизират договорите за наем”, категоричен е  К. Костадинов.

Търговците обаче го опровергаха: “За щандовете се явяваме на търг, който даде най-висока цена, той го получава. Няма как да има уеднаквяване на наемите”, заявиха търговци.

Както “Струма” писа, всички търговци от ГУМ – Дупница затвориха щандовете преди няколко дни и отидоха на среща в кабинета на кмета Методи Чимев. Пред  него те изразиха категоричното си несъгласие да се откажат от щандовете на първия етаж, за да се настани „Билла”. Кметът М. Чимев тогава заяви, че не може да даде отговор на нещо, което все още не се е случило.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *