60 работници от асансьорния завод в Дупница се вливат в армията на безработните

60 работници от скандалния асансьорен завод в Дупница „Изамет” получиха вчера заповеди за прекратяване на трудовите  правоотношения. Те са връчени пред входа на предприятието от адвоката на собственика на „Изамет” Илия Златанов и са със задна дата от 22 юли. Юристката не е била допусната да влезе вътре, както и пристигналите на място служители на НАП и на Инспекцията по труда, които са се опитали безуспешно да получат трудовите досиета на работниците. Безуспешен е останал опитът на адвокат Грета Ганева да се срещне с  новия собственик на завода „К Корекшън” ЕООД, която е представлявана от 27-годишния младеж Кристиян Христов.

Както вече стана известно, след скандала около асансьорния завод и смяната на собствеността собственикът на „Изамет” Илия Златанов, заяви, че напуска страната, защото се страхува за живота си, и че му се изземва неправомерно бизнесът. Адвокатът на Златанов – Грета Ганева, каза, че миналата седмица са сключили споразумение с работниците, според което в рамките на три месеца трябва да им бъдат изплатени от фирмата на Златанов дължимите заплати. В същото време бе категорична, че ще заведат иск срещу държавата за бездействие, в резултат на което е съсипан законен бизнес. Мотивира се с факта, че са изпратили жалби до всички имащи отношение по казуса институции, като са сигнализирали, че се съсипват работни места, но не са получили съдействие.

Вчера ситуацията пред завода беше повече от драматична, тъй като 60 работници един по един подписваха документ, че получават заповедта си за прекратяване на трудовите правоотношения и се вливат в армията на безработните.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *