HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

606 абсолвенти на Стопанския факултет се дипломираха, младата финансистка от Петрич С. Бохорова с бизнес в Благоевград и Банско сред отличниците на випуска

606 бакалаври и магистри от общо 13 специалности на Стопанския факултет към ЮЗУ получиха дипломите си. Тържествената церемония откри деканът доц. д-р Преслав Димитров. Той пожела на абсолвентите да бъдат здрави, да сбъднат всичките си мечти и да вярват в себе си.
Завършващите поздрави и заместник-ректорът проф. д-р Антони Стоилов, който връчи дипломите и специалните плакети на отличниците.
Първенец на випуска с успех 5.93 е завършващата специалност “Международни икономически отношения” Ивана Иванова от Благоевград, която учи магистратура в Англия и не присъства на церемонията. Затова първа дипломата си от 5.92 получи благоевградчанката Надежда Петкова от същата специалност. Любопитното е, че паралелно с МИО тя учила и “Английска филология”, където също й предстои дипломиране, а от 2 седмици работи в консултантска агенция.
Сред 8-те с отличен и с плакет за показаните високи резултати в процеса на обучение е и петричанката Софи Бохорова, вече официално бакалавър по “Финанси”. Освен че продължава с магистратура, отличничката, владееща четири езика /английски, руски, гръцки и немски/, прилага и наученото от следване на практика. От 3 години тя има магазин за дамска мода в центъра на Благоевград и се занимава с хотелиерски бизнес в Банско.
С наградата си за отличен успех се снима и завършващата “Туризъм” Мартина Стоименова от Благоевград, също надграждаща знанията си с магистратура.
Сред абсолвентите, дипломирали се като бакалаври по “Социоикономика”, е председателят на Домсъвета към ” студентско общежитие на ЮЗУ Били Евтимов от Дупница. Той също продължава с магистратура, а след броени дни заминава на бригада в Холандия.
Поради огромния си брой абсолвентите не успяха да се организират за обща снимка, затова увековечиха тържествения момент със снимки на групички.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *